De Troubadour: jeugd(t)huis voor en door de jeugd

Patrick Demarest

21/07/2016
jeugd vereniging

DP-33-Jongeren en actie 012
Heb je niet veel te doen deze zomer? Geen nood, want ook jij bent er welkom. Jeugdhuis De Troubadour ontvangt je met open armen en kan jouw creativiteit erg appreciëren. Ze leren er je met plezier hoe je pintjes kunt tappen, de muziek mag je zelf kiezen. Waar elders in Torhout kom je dat tegen?

Zin om zelf activiteiten te organiseren? Dat kan allemaal, want het jeugdhuis is voor en door de jeugd. Zo hebben ze elke zomer hun Cocktail Dress Night waar je kunt genieten van de lekkerste cocktails aan democratische prijzen en dat allemaal in een fancy omgeving.

1

Gewoon doen!
Joran Decuyper (18) is een van de vele vrijwilligers in het jeugdhuis. “De voornaamste reden waarom ik medewerker geworden ben, is omdat ik eens iets anders wou dan de Warande,” vertelt Joran. “Het sociale contact doet goed en je voelt je nuttig. De mensen kunnen iets komen drinken omdat ik achter de bar sta, net zoals de vele andere medewerkers. Daarom heb ik een goede raad voor elk toekomstig lid: gewoon doen!”

DSC_0216

Joran helpt sinds de opening begin februari in het jeugdhuis, maar voor hem is het nog lang niet gedaan. “Ik zie me in de toekomst wel doorgroeien. Bijvoorbeeld naar een plaatsje in het bestuur.”

2