De Vondeling bereidt zich voor op 'De Reünie'

Patrick Demarest

03/04/2021
Cultuur

Toneelkring de Vondeling staat, net als zoveel culturele verenigingen, droog. Maar om de honger te stillen, zijn ze gestart met de voorbereiding van volgend seizoen. Op 22, 26, 28 en 29 januari 2022 willen ze in de Brouckere 'De Reünie' brengen.

(Het gezelschap van de Vondeling in januari 2020 in voorbereiding op de Weduwenclub.)

Chris Dewulf namens het bestuur: "De snelweg naar de beloofde vrijheid is ondertussen herleid tot een landweggetje met nogal wat obstakels en bochten. Helaas kunnen wij geen prikje tegen het virus beloven, maar we kunnen u wel al een vaccin aanbieden om onze toneelhonger te stillen."

"Voorlopig nog met mondmasker en met de nodige afstand is het bestuur er in geslaagd om de krijtlijnen van het volgende seizoen uit te tekenen. Met trots stellen wij dan ook onze volgende productie voor."

"De keuze van het stuk is gevallen op “DE REUNIE” een stuk van Yves Caspar."

Wat?

"Het Virgo Fidelis Instituut organiseert een feestelijke reünie n.a.v. het 150-jarig bestaan van de school. Josiane nodigt ex-klasgenoten uit voor een drink bij haar thuis, om van daaruit samen naar de reünie te gaan. Het is een blij weerzien. Hoewel... blijkbaar is niet iedereen even blij om iedereen terug te zien. Want er zijn nog wat spanningen van jaren geleden blijven hangen. Door een onverwacht technisch probleem raken de dames echter niet op school. Ze zijn verplicht de avond samen door te brengen en hun eigen kleine reünie te organiseren. De gevolgen zijn niet te overzien."

"Iedereen kijkt met een gemengd gevoel terug op zijn eigen leven en dit leidt tot een ware roller coaster van reacties en emoties : soms komisch, soms dramatisch, soms hilarisch…. Kortom, een aanrader !"

Regie

"De regie van het stuk ligt dit maal in handen van Guy Brewee, een oude rot in het vak die met succes al heel wat kringen uit de regio regisseerde."

Data

"De geplande werken aan het cultuurcentrum zijn voorlopig uitgesteld waardoor we volgend seizoen op 22, 26, 28 en 29 januari 2022 in de vertrouwde zaal De Brouckere kunnen spelen."