De Vondeling speelt de Reünie

Patrick Demarest

16/01/2023
Cultuur

Toneelkring De Vondeling speelt op zaterdag 21, woensdag 25, vrijdag 27 en zaterdag 28 januari, telkens om 20 uur, de Reünie in cc de Brouckere. Dit is een tragikomedie van Yves Caspar in een regie van Guy Brewee.


Het Virgo Fidelis instituut organiseert een feestelijke reünie n.a.v. het 150-jaring bestaan van de school. Josiane nodigt ex-klasgenoten uit voor een drink bij haar thuis, om van daaruit samen naar de reünie te gaan. Het is een blij weerzien, Hoewel... er hangt toch wat spanning in de lucht. Door een onverwacht technisch probleem raken de dames niet op school. Ze zijn verplicht om de avond samen door te brengen en hun eigen kleine reünie te organiseren.

De gevolgen zijn niet te overzien. Naast de vele grappen en de leuk, bitsige en felle dialogen zit er ook een andere toon in. De personages kijken met een gemengd gevoel terug op hun leven en dit zorgt ervoor dat het mensen zijn van vlees en bloed, personages met diepgang. De dramatiek neem echter nooit de bovenhand, de situatie ontaardt in een absurde en groteske "reünie" waarin alle remmen losgaan en de uiterlijke schijn niet langer opgehouden wordt, de maskers vallen - recht evenredig met de drankinname - af.

Tickets (via ticketwinkel.be)