De woonwinkel startte een woonloket in Torhout

Patrick Demarest

04/09/2017
Actua straat/wijk

Vanaf 1 september 2017 startte De Woonwinkel een woonloket in Torhout. Je kan er terecht met al je vragen over wonen! Elisa Hedebouw is de nieuwe verantwoordelijke van het woonloket.

IMG_9794

Wat doet de Woonwinkel?

Als inwoner van Torhout krijg je in De Woonwinkel informatie over:

  • je rechten als huurder of verhuurder
  • de minimale kwaliteitseisen waaraan een woning moet beantwoorden
  • de premies waar je recht op hebt bij een verbouwing (je kan er ook terecht als je hulp wilt bij het invullen van de premieaanvraag)
  • de verschillende mogelijkheden om energie te besparen in je woning
  • je inschrijving voor een sociale woning of sociale lening
  • een actuele lijst van woningen die via internet te huur worden aangeboden

Verder kan je er ook terecht met alle technische vragen over wonen. De technische ploeg geeft ondersteuning bij problemen rond woonkwaliteit en geeft advies op vlak van energie. Op basis van een vooronderzoek bekijken ze welke werken uitgevoerd moeten worden, wie daarvoor verantwoordelijk is en welke stappen er best gezet worden.

Wanneer kun je bij de Woonwinkel terecht?
Elke woensdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur.

 Waar vind je de Woonwinkel?

  • Vanaf 1 september tot eind 2017 vind je het woonloket op de 1e verdieping van het Stadskantoor bij de dienst Ruimte. (Aartrijkestraat 11/B, 8820 Torhout)
  • Vanaf januari 2018 verhuist het woonloket naar het vernieuwde Sociaal huis dat in het huidige administratief centrum van het OCMW zal ondergebracht worden. (Aartrijkestraat 11/A, 8820 Torhout)

Gratis voor inwoners van Torhout

Deze dienstverlening is steeds gratis voor de inwoners van Torhout.

De Woonwinkel werkt nauw samen met het Lokaal Bestuur Torhout (stad en OCMW), alle sociale huisvestingsmaatschappijen en de erkende sociale verhuurkantoren. De Woonwinkel is een intergemeentelijke samenwerkingsinitiatief tussen de gemeenten Torhout, Beernem, Damme, Oostkamp en Zedelgem.

Stopzetting zitdagen de Mandel

Door de komst van de Woonwinkel werden vanaf 1 september de zitdagen van de Mandel stopzet. Je kan vanaf dan immers met al je vragen terecht bij de Woonwinkel.