Digitaal schoolaanbod Lokaal Bestuur Torhout

Patrick Demarest

27/05/2022
Onderwijs

Dit jaar trekt Torhout volledig de digitale kaart: er komt een overzichtspagina op de website met het aanbod van het Lokaal Bestuur Torhout voor scholen. In een paar muisklikken vind je de schoolactiviteiten van verschillende diensten: divers, gebundeld, overzichtelijk, met info op maat van scholen, én steeds up-to-date. De website laat toe heel dynamisch te werken en last-minute aanpassingen onmiddellijk raadpleegbaar te maken voor de scholen.

 

Je vindt er het gebundelde aanbod van de Kunstacademie, Bibliotheek, Hulpverleningszone 1, Cultuurcentrum de Brouckere, Jeugddienst, Kinderboerderij, Milieudienst, Sportdienst, Vrijetijdshuis en het Stadskantoor van Torhout terug, aangevuld met het aanbod van Raakvlak, intergemeentelijke partners voor archeologie. Dit zowel voor basis-, secundair als hoger onderwijs.


Zo kunnen de kleuters in het Cultuurcentrum naar de voorstelling 'Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht' van Jan De Smet, kan je op de kinderboerderij 'De bij van dichtbij' meemaken met de lagere school, en kan het secundair de Street Art-wandeling van het Vrijetijdshuis meepikken in Torhout. Het hoger onderwijs kan terecht in de Kunstacademie waar leraars in spe hun creatieve vaardigheden verder kunnen uitdiepen in de Muziek-, Woord-, of Projectklas. 

Hier kan je het schoolaanbod vinden.