Doe-Dagen tijdens kerstvakantie en inschrijfmomenten kampen 2022

Patrick Demarest

09/12/2021
Actua

Het Lokaal Bestuur Torhout geeft verveling geen kans tijdens de kerstvakantie! In de Kinderboerderij en in de sporthal kunnen kinderen tussen 3 en 12 tussen Kerstdag en Nieuwjaar terecht om te ravotten. Op donderdag 20 januari 2022 staat ook het jaarlijkse inschrijfmoment gepland voor de voorjaars- en zomerkampen van het lokaal bestuur.

 

Schepen van sport en kinderopvang Rita Dewulf: "Tijdens de eerste week van de kerstvakantie  is de buitenschoolse kinderopvang in Torhout gesloten. Van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december organiseert het lokaal bestuur daarom de DOE-dagen"


De DOE-dagen zijn er voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar en vormen een leuke afwisseling van sport, spel en crea. Per leeftijdsgroep is er een aangepast aanbod. De DOE-dagen zijn een organisatie van Lokaal Bestuur Torhout (sportdienst, kinderboerderij, jeugddienst) in samenwerking met Sportievak.


"Met de DOE-dagen willen we kinderen een leuke vakantie en ouders de nodige ademruimte geven. Iedereen verdient het om op een leuke maar veilige manier te kunnen ontspannen na het lastige coronajaar", aldus schepenen van jeugd en kinderboerderij Lieselotte Denolf en Hans Blomme.


Alle informatie is terug te vinden via https://www.torhout.be/winterpret-doedagen.


Inschrijven en praktische info

 

  • Inschrijven kan per dag en kost € 14, Sociaal Tarief is mogelijk.

De inschrijvingen verlopen via de webshop: https://webshop.torhout.be.

  • Op maandag 27 december vinden de DOE-dagen plaats op de Kinderboerderij, alle andere dagen in de sporthal Benny Vansteelant.
  • De activiteiten gaan telkens door van 9 tot 16 uur en er is opvang voorzien vanaf 8 en tot 17 uur.
  • Kinderen brengen hun eigen lunchpakket mee. Water is gratis te verkrijgen, daarvoor breng je een hervulbare fles mee. Er worden ook tussendoortjes voorzien.
  • Er wordt elke dag 'goe gespeeld', er wordt dus verwacht dat kinderen in speelkledij naar de Kinderboerderij en/of desporthal afzakken.

 

Inschrijfmoment voorjaars- en zomerkampen lokaal bestuur 2022

 

De komende weken krijgt elke ouder de brochure vakantieaanbod 2022 via de scholen bezorgd. Dat aanbod vind je binnenkort ook terug via www.torhout.be/jeugdkampen. Op donderdag 20 januari voorzien we opnieuw een inschrijfmoment voor de voorjaars- en zomerkampen van het lokaal bestuur.

Heb je vragen? Tijdens de inschrijfmomenten is er telefonische permanentie voorzien op het nummer 050 22 07 70. Voor verdere vragen kan je de diensten bereiken via het telefoonnummer van het Vrijetijdshuis 050 22 07 70. De planning voor de inschrijvingen ziet er als volgt uit:


  • Vanaf 19 uur: Wakkere Lowie-kamp en theater- en musicalkamp (Compagnie Mila)
  • Vanaf 19.30 uur: Sportkampen
  • Vanaf 20 uur: Kinderboerderijkampen lagere school
  • Vanaf 20.30 uur: Kinderboerderijkampen kleuters

 

Opgelet: als je wil inschrijven voor de kampen controleer je op voorhand best even je account in de webshop. Zo vermijd je problemen bij het inschrijven zelf. Het Vrijetijdshuis helpt je graag op weg met het aanmaken van een account en het koppelen van je kind(eren).