Doe mee aan de Lenteschoonmaak op 25 maart

Patrick Demarest

17/03/2023
Actua

Op zaterdag 25 maart van 9 tot 12.30 uur organiseert het Lokaal Bestuur Torhout zijn jaarlijkse Lenteschoonmaak. Trek samen met grijptang en vuilniszak ten strijde tegen het zwerfvuil in de stad! Na het kuisen wordt het verzamelde afval geteld en krijgt iedereen een gratis tas warme soep en een tof gadget als bedanking voor het harde werk. 

 (Een aantal deelnemers in 2022)

Peuken, pizzadozen, plastic flesjes, blikken en allerhande verpakkingen worden nog steeds massaal gedumpt op straat en in onze natuur. Het team van Proper Torhout werkt hard om dagelijks het afval op te ruimen. Ook de vele vrijwilligers van het zwerfvuilproject Mooimakers zijn van onschatbare waarde.


Op sommige locaties is het probleem zo groot dat zelfs meerdere kuisbeurten per dag niet helpen. De stationsbuurt en de kerkstraatjes zijn hiervoor berucht, maar ook de nieuw aangelegde Markt en onze bossen en parken blijven niet gespaard. Het is hoog tijd voor een oplossing. Het plaatsen van extra vuilnisbakken blijkt alvast niet te helpen. Daarom zet het lokaal bestuur in 2023 nog meer in op sensibilisering en strengere handhaving.

"Sensibiliserende acties zoals de jaarlijkse Lenteschoonmaak blijven noodzakelijk om mensen te wijzen op het steeds groeiende afvalprobleem. Het handhavingsprogramma met OVAM werd opgestart in 2022 en zal, na een succesvolle start, ook dit jaar verder lopen", zegt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu.

Wat kun jij doen? Kom op zaterdag 25 maart naar het Stadskantoor en help mee om Torhout klaar te maken voor de lente. Tussen 9 en 10 uur kan je kuismateriaal zoals grijptangen, vuilniszakken en handschoenen ophalen. Na het opruimen krijgt iedereen een welverdiende gratis tas soep.

Kom je met een groep van 10 personen of meer? Super! Geef ons een seintje via ruimte@torhout.be zodat we voldoende kuismateriaal kunnen klaarleggen.

Organiseer je liever zelf een actie? Registreer deze dan zeker via www.mooimakers.be/opruimactie-registreren.

Wil je op regelmatige basis je straat, wijk of favoriete plaats in Torhout proper houden? Samen met Mooimakers voorzien wij kuismateriaal. Het team van Proper Torhout haalt je vuilniszakken na het kuisen op. Meer informatie via ruimte@torhout.be.