Doe mee aan het klimaatatelier

Patrick Demarest

06/04/2021
Natuur

In januari 2021 werd een klimaatenquête rondgestuurd. Een heleboel geëngageerde Torhoutenaars hebben deze ingevuld en willen zich inzetten voor een klimaatbestendig Torhout. Torhout wil nu ook graag concrete acties op poten zetten. Schrijf je daarom in voor het digitaal klimaatatelier op donderdag 22 april.

Niet minder dan 365 geëngageerde Torhoutenaars hebben de klimaatenquête ingevuld. Aan de hand van de enquête werd gevraagd welke klimaatacties zinvol zijn, wat het lokaal bestuur goed doet en wat beter kan. De resultaten van de enquête zijn ondertussen verwerkt.

"Nu gaan we de concrete kant op met een klimaatatelier. De verwerkte resultaten van de klimaatenquête vormen de basis van dit atelier. Samen zal er nagedacht worden over energiezuinig wonen en leven, duurzame mobiliteit, groene zones, lokale en regionale producten, droogte en wateropslag", zegt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu.

Donderdag 22 april

Het klimaatatelier vindt plaats op donderdag 22 april van 19.30 tot 21 uur.

Door corona wordt het klimaatatelier in een digitaal jasje gegoten. Om te kunnen deelnemen heb je enkel internet, een computer met webcam, een laptop, een smartphone of een tablet en geluidsversterking nodig.

Heb jij ook interesse om mee te brainstormen en jouw stem te laten horen? Stuur dan snel een mailtje naar ruimte@torhout.be.

Voor het klimaatatelier krijg je een introductiefilmpje en een link doorgestuurd. Via deze link bevestig je jouw deelname aan het klimaatatelier en kan je jouw voorkeur voor een bepaald thema meegeven. Een paar dagen voor het klimaatatelier ontvang je dan een mail met het wachtwoord om deel te nemen aan het klimaatatelier.