Drie kandidaten voor Prins Carnaval

Patrick Demarest

08/02/2017
horeca/toerisme

IMG_2645

Met Wim Corneillie, Dirk Couwelier en Davy Vaneecke presenteren zich dit jaar drie kandidaten Prins Carnaval.

Wim Corneillie is er 48, hij is uit Torhout afkomstig maar nu woonachtig in Roeselare. Hij combineert werken bij CNH met het uitbaten van café Idem Dito op de Markt. Het is de eerste keer dat hij meedingt naar de titel van prins en daarbij wordt hij gesteund door de Orde van de Bourgondiërs. Zelf rekent hij ook nog op stemmen van zijn klanten, vanuit Zwevezele en uit de voetbalwereld waarin hij toch ook gekend is als ex-speler, trainer en kantine-uitbater. Zo baatte hij ook nog de Velodroom uit.

Davy Vaneecke, 42, is van opleiding schrijnwerker maar staat op non-actief omwille van ziekte. Ook voor deze Torhoutenaar is het de eerste keer dat hij meedoet aan de verkiezingen. Hij wordt niet gesteund door een orde en rekent op stemmen vanuit heel Torhout, met de nadruk op de jeugd. Zijn motto: "veel kleintjes maken een grote!"

Dirk Couwelier is met zijn 52 jaar de oudste kandidaat van de drie. Ook voor hem is het de eerste keer dat hij mikt op de titel van Prins Carnaval. De metaalbewerker bij Superia wordt gesteund door de Orde van de Sparrestede. Hij rekent op stemmen van Torhout KM - ook hij hield nog de Velodroom open -  en van de vele carnavalsgroeperingen  want Dirk en zijn gezelschap bezochten bijna alle carnavalsbals in de regio. Zelfs naar Aalst gingen ze fuiven.

Stemmen op 25 februari
Wie wil stemmen voor een kandidaat moet een ingangskaart van 2 euro kopen (te koop bij de kandidaten) en kan zich op zaterdag 25 februari aanmelden in de Mast. Door dat ticket mag je niet alleen stemmen maar krijg je ook een gratis consumptie. Stemmen kan tussen 19 en 23.30 uur.  De winnaar wordt bekend gemaakt rond middernacht.