Dumon blijft vernieuwen(d)

Patrick Demarest

03/06/2021
Bedrijf

Chocolaterie Dumon in de Aartrijkestraat blijft vernieuwen. In een klap nam Jelle Descamps er 1000 medewerkers ineens bij: bijtjes. Er zijn dus honingpralines op komst.


Jelle Descamps: 'Boven op het dak staan nu bijenhotels. De bedoeling hiervan is door de kruisbestuiving de biodiversiteit in de natuur rondom te bevorderen. Niet voor niets is het week van de bij." 

"Nu het eindelijk boven de 20° C wordt, vliegen ze écht uit op zoek naar nectar. De bijtjes zijn de basis van ons ecosysteem, dus als wij hier willen blijven gedijen, zorgen we best goed voor de bijtjes. En dat doen wij dus!"

Eigen honing

"Leuk nevenaspect is dat wij zelf van onze eigen honing zullen kunnen proeven, verkopen in de winkel én verwerken in onze pralines. Door honing van nabij te eten, versterkt de mens zijn  immuniteit tegen allergieën door flora in zijn of haar buurt."

"Niets dan pluspunten dus. We doen dit in samenwerking met imkerij Honeybeez uit Wevelgem, die ook de bijenhotels op Domein Kasteel d'Aertrycke onderhoudt."