Duurzame gemeente

Patrick Demarest

11/08/2020
straat/wijk

Lokaal Bestuur Torhout wil zijn steentje bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Daarom neemt het lokaal bestuur dit jaar opnieuw deel aan de Week van de Duurzame Gemeente. Tijdens de derde editie van deze campagneweek hangt men de SDG-vlag uit aan het stadskantoor en  worden de reeds bestaande duurzame initiatieven in de stad – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – in de kijker geplaatst. Dit jaar ligt de focus op de Torhoutse coronahelden.

Op 25 september 2015 ondertekende België als één van 193 landen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, ook wel gekend als de Agenda 2030. Deze internationale doelstellingen verenigen een aantal internationale afspraken zoals armoedebestrijding, klimaatactie, rechtszekerheid… De Agenda 2030 is universeel en roept elk land en elke actor op om verantwoordelijkheid te nemen. Ook Torhout wil zijn steentje bijdragen en neemt daarom deel aan de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot en met 25 september.

 

De Week van de Duurzame Gemeente wil de reeds bestaande initiatieven – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – in de kijker plaatsen. Zo kan men lokale acties verbinden met een globale agenda en samen met vele andere lokale besturen, op een gezamenlijk moment en met gedeelde trots, een voortrekkersrol opnemen in dit mondiale verhaal. De échte helden om deze doelstellingen te verwezenlijken zijn de inwoners, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven en andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden hun steentje bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

 

Ken jij een geëngageerde Torhoutenaar? Iemand uit de zorg of een vrijwilliger die mondmaskers maakte? Zet jouw buur(t) zich in als vrijwilliger? Ben je zelf geëngageerd? Aarzel niet en mail voor 10 september meer info over jouw coronaheld naar milieu@torhout.be. Grijp je kans om jouw held bekend te maken en in de bloemetjes te zetten!

Voor meer info of voorbeelden van helden: www.duurzamegemeente.be