Eerste prijs Johan Windels voor Kris Monballyu

Patrick Demarest

09/10/2021
vereniging

CD&V Torhout reikt als eerbetoon aan hun erevoorzitter Johan Windels vanaf 2021 jaarlijks de Prijs Johan Windels uit. Dit uit respect voor zijn engagement, zijn passie, zijn gedrevenheid, zijn bevlogenheid … die hij had voor de partij. De eerste laureaat is dokter Kris Monballyu. Dokter Kris Monballyu was de medeoprichter en medisch coördinator van het test- en triagecentrum in  Torhout.


CD&V Torhout wil deze prijs JOhan Windels uitreiken aan een persoon of organisatie die uitzonderlijk verdienstelijk is geweest ten aanzien van de Stad Torhout en zijn inwoners, en bijgedragen heeft aan het positieve imago en uitstraling van de Stad Torhout.


Dokter Kris Monballyu

Dirk Demoen: "Dit jaar reiken we met veel trots deze prijs uit aan dokter Kris Monballyu. Kris was de voorbije maanden (helaas anderhalfjaar) een onmisbare schakel in de aanpak van de Covid-crisis.  Dokter Kris Monballyu was de mede-oprichter en medisch coördinator van het test- en triagecentrum te  Torhout. Hij was medisch expert van het Covid team van de ELZ Houtland en Polder, en is tot op heden medisch expert van de vaccinatiecentra ELZ Houtland en Polder. Van bij de start van de Covid-pandemie ging Kris samen met collega Sara Burm met een grote bevlogenheid aan het werk in het WZC."

"In die eerste periode moest werkelijk alles opgebouwd worden, afspraken gemaakt worden met de eerstelijnszone en collega huisartsen, noodprocedures uitwerken voor cohortering in het woonzorgcentrum, zoeken en vinden van de broodnodige beschermingsmaterialen, … Kris stond  in de frontlinie en ging gedreven aan het werk ten dienste van de Torhoutenaren."

"Voor het stadsbestuur en de dienst noodplanning was Dokter Kris een verrijking in het team voor de aanpak van de Covid-pandemie. Kris bleef zijn engagement verder opnemen toen het vaccinatiecentrum werd opgebouwd. Ook hier was Kris het aanspreekpunt voor collega artsen."


bigpic
Foto 1 van 4
bigpic
Foto 2 van 4
bigpic
Foto 3 van 4
bigpic
Foto 4 van 4
Foto 1 van 4
Foto 2 van 4
Foto 3 van 4
Foto 4 van 4