Eindejaarsvragen schepencollege

Patrick Demarest

01/01/2022
Actua

We stelden het schepencollege drie eindejaarsvragen. Hier komen de antwoorden van Rita Dewulf, onder andere bevoegd voor brandweer, senioren en sport. 

De vragen

Wat was voor u de gebeurtenis van 2021:

In de wereld
In België
In Torhout

Wat kon beter in 2021?

Waar streeft u naar in 2022?

De antwoorden

Wat was voor u de gebeurtenis van 2021?

"Corona: vaccineren, mensen sensibiliseren om zich aan de preventiemaatregelen te houden en de mensen die ziek zijn zo goed mogelijk behandelen. Alle respect voor het zorgpersoneel dat tot het uiterste gaat en veel begrip voor alle mensen die door Corona worden getroffen in hun beroepsbezigheden."

Wat kon beter in 2021?

"Communicatie rond Corona is niet altijd duidelijk en de vele wisselende maatregelen maken het mensen moeilijk om nog te snappen en te volgen. Mensen worden hier ongemakkelijk van. Ook veel eenzame mensen die we zo goed als mogelijk proberen te helpen. Mensen hebben nood aan contact, een goed gesprek, een lachpartij, een warme knuffel en eens samen op stap gaan… psychisch lastig om dit te moeten missen."

Waar streeft u naar in 2022?

"Terug de harmonie vinden in ons leven en hopen dat we Corona kunnen overwinnen. Terug samen mogen komen met vrienden en familie en gaan en staan waar we zelf willen zodat de vriendschapsbanden en familiebanden terug kunnen worden versterkt zodat we nieuwe energie en warmte kunnen op doen om van 2022 een beter jaar te kunnen maken voor iedereen."