En wat met de internationale handel?

Patrick Demarest

23/04/2020
Bedrijf

SWEET-SWITCH®, met hoofdkwartier in de Aardenhuttenstraat in Torhout, werd 8 jaar geleden opgericht door Sven Algoet. SWEET-SWITCH® is de specialist in lekkere en gezonde suikervrije voeding op basis van Stevia. De producten worden op dit ogenblik in meer dan 40 landen verkocht. Wat is de impact van het coronavirus op die handel?

Waarvoor staat Sweet-Switch?

Sven: "We zijn Europees marktleider in gezonde, suikervrije voeding en tussendoortjes met het ruimste aanbod voor elk wat wils!  Niet enkel mensen die bewust gezonder willen eten of minder suiker willen opnemen, ook sporters en diabetici genieten graag van al ons lekkers."

Hazelnootpasta en chocolade

"In ons assortiment vind je hazelnootpasta -die identiek is aan een groot merk, maar veel gezonder, chocolade truffels, amandelen in chocolade gewikkeld, 7 types chocolade, dus een verschillende smaak voor elke dag van de week! Enkele voorbeelden: melk met gezouten caramel, maar ook 70% puur, en zelfs 88% puur met Framboos!"
"Verder hebben we ook onze Confetti, dit is een suikervrije variant op een ander wereldbekend product alleen is het “smarter” gemaakt ."

Snoep

"Er is ons snoepgamma: suikervrije Vegan gummy beertjes, zachte fruit gommen, harde fruitbonbons, maar ook marshmallows en lollipops."
"Zin in een heerlijk tussendoortje waar je het fruit echt in proeft en veel energie uit haalt, proef dan onze verschillende cereal bars."

Confituur
"We hebben we ook 4 confituren, die heerlijk zijn op de boterham maar ook in yoghurt, op muesli en op pannenkoeken. Ideetje om met de kinderen te maken."

Koekjes

"Als laatste willen we graag ons koekjesassortiment voorstellen: Black & White, een suikervrije, glutenvrije, vegan versie van een klassieker.  En wat te denken van onze kokosrotsjes, Fruit & Fibre koekjes, en de SWEET-SWITCH® koekjes met chocoladestukjes, stuk voor stuk individueel verpakt. Zo blijven ze lekker lang vers!"

Cadeaus

"Daarnaast heeft SWEET-SWITCH® ook elk jaar een leuk assortiment voor Pasen, Sint en Kerst,  in mooie geschenkdozen."

Voedingsindustrie. Mogen jullie verder werken?

Sven: "Ja he. Voeding blijft essentieel, en wij zijn er van overtuigd dat door de huidige situatie gezonde voeding, zoals de onze, enkel maar aan belang zal winnen. Bij SWEET-SWITCH® komt gezondheid altijd op de eerste plaats! Dus de best mogelijke ingrediënten om optimaal te kunnen genieten. We weten allemaal al van toen we héél klein waren dat suiker slecht is voor ons, maar tegelijk willen we wel iets lekkers en zoets. SWEET-SWITCH® combineert deze beide!"

Je werkt al zeer internationaal. In hoeveel landen ben je actief?

Sven: "Momenteel wordt SWEET-SWITCH®, vanuit Torhout, in meer dan 40 landen verkocht. En daar komen elk jaar nog nieuwe landen bij. In 2019 tekenden we ook in elk van die landen mooie groeicijfers op."

In hoeverre belemmert corona die internationale handel?

Sven: "Momenteel gaan we, zoals elk bedrijf, door een krimpperiode, maar de lange termijn trend naar gezonde voeding is overduidelijk.
Alle supermarkten wereldwijd, zetten momenteel alles op alles om basisproducten voldoende in voorraad te hebben, hierdoor krijgt ons type product momenteel iets minder aandacht."
"Maar binnenkort zitten bij iedereen thuis alle kasten vol met toiletpapier, pasta en rijst,… en wil iedereen er weer goed uitzien voor de zomerse outfits en dus dan komt SWEET-SWITCH® lekker en gezond, handig van pas."

Wat zijn de extra moeilijkheden door corona?

Sven: "We moeten ons niet focussen op de moeilijkheden, maar eerder op de mogelijkheden! Ik zie dat verbondenheid groeit en dat iedereen op vandaag overtuigd is dat hij vrienden en familie mist. Als je dus graag iemand in de bloemetjes wil zetten of tonen dat je aan hem / haar denkt of een gezond pakket voor moeder -of vaderdag wil laten leveren, met een gepersonaliseerd tekstje erbij, dan kan je op http://www.sweet-switch.com/ naar onze webshop gaan, bestellen en wij zorgen voor een aflevering op de dag van jullie keuze.
In deze periode wil iedereen toch ook genieten, en wij zorgen dan voor een lekker en gezond alternatief."