Eureka is de nieuwe naam voor GO! campus Torhout

Patrick Demarest

09/03/2016
cultuur/onderwijs

 

Gedaan met de naam Houtlandinstituut! Vanaf nu gaat de GO! campus Torhout in de Rijselstraat en de Lichterveldestraat door het leven als Eureka. Waar hoorden we dat nog...

Ilse Coucke, directeur GO! atheneum Eureka en Cindy Cottenjé, directeur GO! basisschool Eureka geven tekst en uitleg:

voorstel logonaam2

"De directie van de basisschool en het atheneum bundelden de krachten om een nieuwe wind te laten waaien op GO! campus Torhout.
Er wordt ingezet op innovatie en kwaliteit met extra aandacht voor de talenten van elke leerling. Er wordt gewerkt aan vernieuwing op vlak van aanbod, didactisch-pedagogische aanpak met aandacht voor het welbevinden voor iedereen.
Om de campusvisie te onderstrepen werd besloten om voor een naamsverandering te gaan. Voor beide scholen werd een nieuwe en dezelfde naam gekozen en een daarbij horend nieuw logo.
Met veel enthousiasme nemen de scholen een nieuwe start als GO! Basisschool Eureka en GO! Atheneum Eureka."

"In het nieuwe logo staat de rotor symbool voor de sturende kracht die de vernieuwing blijft activeren. De kleuren staan voor het gevarieerd aanbod aan richtingen, de diversiteit van de leerlingen en de veelheid aan talenten die de school verwelkomt."

STEM en co

"Van kleuterschool tot einde secundair wordt ingezet op STEM met aandacht voor ICT- en programmeervaardigheden.

logo_ATH-BS_Eureka
De talentenarchipel in de basisschool waarbij kinderen gestimuleerd worden de eigen talenten te (h)erkennen en te ontwikkelen krijgt een vervolg in de talentvisie van het secundair onderwijs. In het eerste jaar van het atheneum wordt naast de klassieke optievakken zoals Latijn, wetenschappelijk werk, sport… ook van start gegaan met uitdagende talentmodules zoals STEM, ondernemen, wereldkeuken, multimedia, mediatraining en milieuzorg en moestuin. De school wil hiermee een aanbod realiseren dat inspeelt op de talenten om zo ook de beste ontplooiingskansen te bieden.
Er wordt gestreefd naar een ‘eureka-moment’ voor elk kind en jongere waarbij deze kan zeggen, tonen en geloven: ‘ik heb talent’."