Eureka met Buitenschoolse kinderopvang EureKadee

Patrick Demarest

04/09/2024
Onderwijs

Ook op campus Eureka startte het nieuwe schooljaar op maandag 2 september. Chloë Dhaenens, directeur van basisschool Eureka en Kelly Everaert, directeur Eureka secundair, staan er terug vol enthousiasme voor hun tweede schooljaar. Eén campus één visie: Eureka is krachtig leren!


“Op onze campus draait het rond de Eurekamomenten van onze leerlingen. Deze zijn voor iedereen verschillend. Van kleuters tot tieners tot jongvolwassenen, iedereen wordt uitgedaagd en ondersteund om zich verder te ontplooien en zo eigen Eurekamomenten te beleven, “ vertelt Chloë Dhaenens vol trots terwijl ze samen met haar collega-directeur aan de hoofdingang van de campus poseert. Kelly Everaert vult aan dat zowel in de basisschool als in het secundair leerlingen gestimuleerd worden om hier met goesting te zijn want leren levert zoveel meer op als leerlingen goed in hun vel naar school komen.


Chloë legt verder uit hoe ze de visie omzetten in hun jaarthema ‘Iedereen is een ster!’ waar talenten centraal staan. “We vinden het belangrijk dat elk kind zich gelukkig voelt en de ruimte krijgt om zijn of haar unieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen.”

In de media hoort iedereen de grote zoektocht van directies naar leerkrachten, Kelly Everaert bevestigt dit en net daarom is ze extra fier: het Eureka-team is voltallig en samen helemaal klaar om de leerlingen terug te verwelkomen en van start te gaan. “Onze visie blijft het vertrekpunt van ons allen, op Eureka ademen we rijk leren, maken we ruimte voor connecteren en coachen we elke dag. De wereld is snel en hip, een uitdaging die we omarmen en dankzij onze mooie, groene en ruime campus op verschillende manieren vorm kunnen geven. Het maakt me blij dat ook op deze zonnige eerste schooldag ik al leerkrachten met hun leerlingen in de buitenklassen zag.”

Het leerlingenaantal op beide scholen is gestegen wat een extra boost geeft aan het hele campusteam. Meer weten over campus Eureka, surf naar www.go-eureka.be

Vanaf 1 september is er op de Eureka campus ook een buitenschoolse kinderopvang onder de naam EureKadee!

bigpic
Foto 1 van 11
bigpic
Foto 2 van 11
bigpic
Foto 3 van 11
bigpic
Foto 4 van 11
bigpic
Foto 5 van 11
bigpic
Foto 6 van 11
bigpic
Foto 7 van 11
bigpic
Foto 8 van 11
bigpic
Foto 9 van 11
bigpic
Foto 10 van 11
bigpic
Foto 11 van 11
Foto 1 van 11
Foto 2 van 11
Foto 3 van 11
Foto 4 van 11
Foto 5 van 11
Foto 6 van 11
Foto 7 van 11
Foto 8 van 11
Foto 9 van 11
Foto 10 van 11
Foto 11 van 11