Eureka's Soda-attesten

Patrick Demarest

26/05/2018
cultuur/onderwijs

De leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs van het GO! Atheneum Eureka in Torhout kregen een SODA-attest als erkenning van hun goede attitude.

Hendrik Defruyt, van het perscommunicatiepunt GO! Atheneum Eureka Torhout, geeft meer uitleg. "Tijdens de schoolloopbaan van de leerlingen primeert uiteraard het verwerven van vaktechnische kennis en vaardigheden, maar om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt, stimuleren we hen doorheen het schooljaar een goede en professionele attitude aan te nemen waarmee ze uiteindelijk een SODA-attest kunnen behalen."

"SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Gedurende een heel schooljaar verwachten we dat leerlingen op tijd komen, hun taken stipt en ordelijk uitvoeren, de veiligheidsvoorschriften respecteren, maar ook goed kunnen samenwerken. Respectvol en beleefd zijn tegenover medeleerlingen en leerkrachten. Allemaal belangrijke troeven op de huidige arbeidsmarkt."

"Als school willen we via deze SODA-attesten meewerken aan een opwaardering van het imago van het technische en beroepsonderwijs. Met de SODA-attesten willen we aantonen dat leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs echt wel iets kunnen en een positieve attitude kunnen hebben, een absolute meerwaarde tijdens het solliciteren. Afgelopen donderdag vond de uitreiking plaats van de bovengenoemde attesten op onze school."

Meer info: https://sodaplus.be/nl-be/over/info-scholen/het-soda-attest