Felix en Pixie & Coco

Patrick Demarest

02/06/2023
Actua

Tijdens de paasvakantie kon je in het Stadskantoor genieten van de ludieke tentoonstelling De Geknipte Kat. Je leerde er meer over het bikkelharde leven van zwerfkatten en hoe het lokaal bestuur hier iets aan wil veranderen. Er was ook een kleurwedstrijd en een fotowedstrijd waarbij men op zoek ging naar de gelukkigste geknipte kat van Torhout.

Een gelukkige kat is geknipt

"Sterilisatieplicht voor katten is van levensbelang, want enkel zo houden we de zwerfkattenpopulatie onder controle", zegt schepen van dierenwelzijn, Elsie Desmet. "Het leven van een zwerfkat is zwaar en de asielen zitten overvol. Veel huisdieren lopen ook verloren en daarom is het chippen en registreren van je kat zeer belangrijk. Ben je niet zeker of je kat wettelijk in orde is? Ga dan zeker langs bij je dierenarts."

Zwerfkattenbeleid

Het lokaal bestuur werkt samen met het Blauwe Kruis Brugge voor de praktische uitwerking van het zwerfkattenbeleid. Na de melding vangen zij de katten met diervriendelijke vangkooien. De dierenarts doet een algemene controle, waarna de dieren gesteriliseerd en terugplaatst worden in de gekende omgeving. Daar krijgen ze eten, drinken en hebben ze beschutting. Enkel aangestelde vrijwilligers kunnen zwerfkatten voederen. Hiervoor kregen zij een speciale voederpas van het lokaal bestuur. Alle dierenvrienden kunnen een voederpas aanvragen bij de dienst milieu.

Meldpunt zwerfkatten en dieren in nood

Zie je katten rondzwerven? Of dieren die ziek of in nood zijn? Wacht niet en contacteer meteen de milieudienst zodat de situatie niet uit de hand loopt. Zo kunnen we veel dierenleed en overlast vermijden. Meld het via www.torhout.be/melding-van-zwerfkatten of neem contact op via ruimte@torhout.be of 050 22 11 22.

10 kleine winnaars van de kleurwedstrijd

Voor de kleine kattenfans organiseerde de stad een kleurwedstrijd. Uit alle inzendingen trok een onschuldige hand 10 winnaars. Zij winnen toffe kleurboekjes, leesboekjes en puzzels van Standaard Boekhandel.


Proficiat aan Jade De Costere (12 jaar), Mauro Dekeyser (8 jaar), SigrĂșn Desmedt (7 jaar), Ward Kesteloot (6 jaar), Jona Neels (5 jaar) en Eve Sercu (4 jaar).


Felix en Pixie & Coco, de gelukkigste geknipte katten van Torhout

Maar liefst 158 Torhoutse katten waagden hun kans om de gelukkigste geknipte kat van Torhout te worden. Uit alle schattige foto's werden 10 finalisten gekozen. Uit deze 10 gelukkige kandidaten werden 2 winnaars geloot.

De gelukkige winnaars zijn Felix en Pixie & Coco. De winnende kattenbaasjes zijn Marjan Jaques (Felix) en Frederik en Nathalie Puype - Desseyn (Pixie & Coco).

Ze winnen elk een prachtig poezenpakket waarmee ze hun katjes eens extra kunnen verwennen! Met dank aan AVEVE Torhout.

"We wensen alle winnaars en poezen veel plezier met hun prijs", zegt Elsie Desmet, schepen van dierenwelzijn.