Fietstocht Torhoutse senioren op 30 augustus

Patrick Demarest

25/08/2023
Actua

Op woensdag 30 augustus organiseert de seniorenadviesraad (SAR) opnieuw een gratis fietsnamiddag voor alle Torhoutse senioren. De fietstocht is ongeveer 26 km lang. Vooraf inschrijven is niet nodig. Wie wil deelnemen mag tegen 14.30 uur naar de parking van het zwembad komen. 

Er wordt gefietst op een matig tempo, zodat iedereen kan volgen. Er zijn seingevers en begeleiding door de politie voorzien en iedereen is automatisch verzekerd. "De jaarlijkse, traditionele fietstocht is elk jaar een groot succes. Onze senioren in Torhout zijn heel sportief en zijn elk jaar graag opnieuw van de partij, daar ben ik trots op", zegt schepen van senioren Annick Vanderspurt. "Iedereen die zin heeft om mee te rijden is van harte welkom!"

Praktisch

De start is voorzien om 14.30 uur op de parking van het zwembad. Bij warm weer houdt de seniorenadviesraad een tussenstop op een verkeersluwe plaats. Ze vragen wel dat iedereen hiervoor zelf een drankje meebrengt. Na de fietstocht kunnen de deelnemers samen nagenieten in Club de B ('s Gravenwinkelstraat 5) bij een drankje en twee broodjes. Vorig jaar kon de SAR rekenen op zo'n 85 deelnemers.