Finale Rock & Pop Rally 2020 op 6 en 7 november in Handzame

Patrick Demarest

31/10/2021
muziek

Op 6 en 7 november vinden de finales plaats van de Roots & Blues Rally  en van de Rock & Pop Rally in The Curb in Handzame.

(Van rechts naar links: Shari Wittevrongel, Maureen Simin, Ronny Vervaeke en Marc Bonte.)

Meer dan 100 soloartiesten/bands of meer dan 300 muzikanten samen, waagden hun kans om deel te nemen aan de selectie voor de voorrondes van de Roots & Blues Rally editie 2019. Deze muziekrally is intussen een vaste waarde geworden in het circuit met zijn 5de organisatie. De voorrondes van de muziek Rally kon men afwerken zodat de deelnemers voor deze finale gekend zijn. Daarnaast organiseerde men voor het eerst een Rock & Pop Rally in 2020. Toen kwam Corona. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten. Positief werkte men verder richting de uitgestelde finales. Het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 november wordt dus een écht muziek weekend!


Finale
Een jury bepaalde na de laatste voorronde wie van de acht deelnemende bands uiteindelijk zou doorgaan naar de finale. Deze finale vindt plaats op zaterdag 6 november ’21 @The Curb in Handzame. Er staan vier bands op de affiche. Vanaf 20 uur weerklinkt de muziek in The Curb.

Wie zijn de finalisten? Om 20 uur opent de Roeselaarse band Queen Golem (Queen Golem | Facebook). Daarna bestormt Guilty Feet (Guilty Feet | Facebook)uit Gent het podium om 21.15 uur, gevolgd door Monroaw (Monroaw | Facebook) uit Tielt om 22.30 uur. Liquid Therapy (Liquid Therapy | Facebook) sluit de 1ste Rock & Pop Rally (2020) af om 00.15 uur. De winnaar van deze finale ontvangt niet alleen een exclusieve trophy gemaakt en geschonken door Hubert Devolder, maar ook een videoclip opname ingeblikt door de firma Igor Productions.

Finale Roots & Blues Rally 2019…
Na spannende en muzikale hoogstaande voorrondes in 2019, zijn de vier finalisten al een tijdje gekend. Namelijk Appelblauwzijgroen (Appelblauwzjigroen | Facebook) uit Ingelmunster, Gutbucket (The Gutbucket Band | Facebook) uit Antwerpen, Kirri’s Travelin' Kitchen Jam (Kirri's Travelin' Kitchen Jam | Facebook) uit Diest en Up Your Mule (Up Your Mule | Facebook) uit Lokeren. Op zondag 7 november - de dag na de Rock & Pop Rally Finale - strijden deze 4 finalisten voor een geldprijs van  500 euro geschonken door Linx+ en een exclusieve trophy gemaakt en geschonken door Hubert Devolder. De eerste muziekklanken weergalmen vanaf 14 uur.
Tijdens de berekening van de einduitslag, zal Broos (Broos Vyncke | Facebook) uit Roeselare, winnaar van de editie 2018, een optreden verzorgen als gastmuzikant en zijn nieuwe CD komen voorstellen.

Muziek als bindmiddel…
Dit jaar herstart men, met dank aan de zaakvoerders van "The Curb", Shari en Ronny de zoektocht naar opkomend talent met als uitvalsbasis Handzame, wat een sterk muziek verleden heeft! 

Gratis…
Wil jij gratis komen genieten tijdens het leuke finaleweekend van 6 en 7 november van de muziekrally’s? M.a.w. in dat weekend kan je op zaterdagavond (rock-on) of op zondagnamiddag (bluezy time…) getuige zijn om onbekend talent (new heroes…) te ontdekken in “The Curb” in Handzame? Zing of dans je liever mee? Dat kan ook, It’s your time for glory…! De toegang is het hele weekend gratis!
Programma…
Zaterdag 6 november vanaf 20 uur - Finale Rock & Pop Rally’20
Zondag 7 november vanaf 14 uur - Finale Roots & Blues Rally’19

Organisatie…
The Curb
Shari Wittevrongel & Ronny Vervaeke – 0497 71 33 92
info@thecurb.be
vzw Biz’art…
Maureen Simin - 0477 41 22 78
Marc Bonte – 0471 03 50 78
rootsblues@yahoo.com
rockpoptorhout@yahoo.com