Fonds Palliatieve Thuiszorg

Patrick Demarest

24/04/2018
vereniging

Op zondag 22 vond het derde Lentemaal van het Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout plaats in de Bosgalm. De supportersclub van Klaas Vantornout schonk een cheque van 600 euro aan het Fonds.

 

 

 

Het Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout werd opgericht in het jaar 2000. "Met ons Fonds geven wij financiële steun aan Torhoutenaren die, in een palliatief stadium van hun leven, thuis willen verzorgd worden. Het Fonds geeft ook financiële steun aan gezinnen die te maken krijgen met zware beproevingen ten gevolge van kinderkanker. Wij zijn er van overtuigd dat er meer kosten zijn als mensen thuis worden verzorgd, kosten die niet altijd worden gedekt door het ziekenfonds. Wij zijn er ook van overtuigd dat, thuis kunnen verzorgd worden, een grote meerwaarde is tijdens het ziek-zijn zowel voor degene die ziek is als voor zijn familie", zegt Rita Dewulf, secretaris van het Fonds. 

"Ondanks het feit dat we al 18 jaar bestaan en samenwerken met de huisartsen en thuisverpleging van Torhout, hebben we de indruk dat er nog altijd veel Torhoutenaren zijn, die onze werking niet kennen. Hierdoor kunnen we hen dan ook niet financieel steunen in de moeilijke momenten van het leven.""
Wij zamelen geld in via het organiseren van ons Lentemaal, onze jaarlijkse wijnverkoop en giften."
"
Ons bestuur bestaat uit: Guido Billiet, voorzitter, Kristien Vandendriessche, penningmeester, Rita Dewulf, secretaris, Norbert De Cuyper, Heidi Hollevoet, Gerard Naeyaert, Gerard Snauwaert, Gaby Vandenbussche en Kristien Vansevenant."