Gallo-Romeinse dag

Patrick Demarest

06/06/2018
Actua

Op zondag 10 juni strijkt aan het Kasteel van Wijnendale een Romeins dorp neer. Je ziet er Romeinen in volle actie, je kan er proeven van lekkers uit de Gallo-Romeinse periode en je kunt ook zelf aan de slag. Kom kijken en doe mee!

Het belooft een leerrijke en plezierige dag te worden aan het het Kasteel van Wijnendale.
Je ziet er Gallo-Romeinen tijdens het houtbewerken, smeden, weven en vlechten. Soldaten tonen er hun uitrusting en je kan er proeven van Romeinse delicatessen, groenten, fruit en honingproducten.

Je kan ook zelf aan de slag! Vlechten met wilgentenen, munten slaan, Romeinse spelletjes spelen en iets bakken boven een kampvuur. Ondertussen een bezoek brengen aan het Kasteel van Wijnendale? Dat kan! De ambassadeurs van Torhout, onze gidsen, nemen je mee op sleeptouw in deze historische burcht.

  • zondag 10 juni 2018
  • van 10 uur tot 17 uur
  • Kasteel van Wijnendale, Oostendestraat 390, 8820 Torhout
  • toegang is gratis! Ook voor het kasteel van Wijnendale.

"10 juni wordt een topdag voor Kasteel Wijnendale! We zijn alvast heel enthousiast over de samenwerking met Raakvlak (de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst). Samen met toerisme Torhout zorgen ze voor een mix van beleving en doe-activiteiten met een correcte inhoudelijke invulling. In voorbereiding op de Gallo-Romeinse dag biedt Raakvlak in de Torhoutse scholen lessen aan rond de Romeinen in onze regio.", aldus de schepen van toerisme en onderwijs Lieselotte Denolf  

 De organisatie van dit evenement is in handen van Raakvlak, Onroerend Erfgoed Brugge en het Brugse Ommeland in samenwerking met Lokaal Bestuur Torhout (toerisme).