Geen carnavalstoet noch prinsenverkiezing in 2021

Patrick Demarest

21/12/2020
Actua

Lokaal Bestuur Torhout besliste om de carnavalstoet in maart 2021 niet te laten doorgaan. Er zullen ook geen prinsenverkiezingen zijn. Over kindercarnaval viel nog geen beslissing. 

(Archieffoto prinsen 2020)

"Er hing al langer een donkergrijze wolk boven het carnavalsseizoen voor volgend jaar. De stoet, die normaal zou doorgaan op zondag 14 maart 2021, eerder dit jaar al annuleren kreeg Torhout niet over de lippen. Met de hoop beterschap was het bang afwachten maar nu is de officiƫle beslissing dan toch gevallen. Geen stoet in 2021. Dat besliste het lokaal bestuur samen met de verkozen Keizers en Prins. Ook voor hen zijn er geen prinsverkiezingen in februari."

"Eerder dit jaar lieten verschillende steden en gemeenten reeds weten dat hun carnavalstoet geannuleerd wordt. Het Lokaal Bestuur Torhout heeft navraag gedaan bij de terugkerende carnavalsverenigingen in de eigen stoet of zij praalwagens aan het bouwen waren. Het antwoord was neen. De vraag werd recent opnieuw gesteld met dezelfde repliek. Ook de regerende carnavalstitels in Torhout werden bevraagd. De beslissing is unaniem."

"In plaats van de inschrijvingen te openen op 1 januari 2021 laten we jullie vandaag met spijt in het hart weten dat zowel de prinsverkiezingen (zaterdag 27 februari 2021) als de carnavalstoet (zondag 14 maart 2021) geannuleerd worden."

"Het kindercarnaval, dat momenteel voorzien is op woensdag 3 maart 2021, wordt indien het coronaproof kan wel georganiseerd. Meer informatie daarover volgt in februari, afhankelijk van de op dat moment geldende federale maatregelen."