Geen supermarkt aan de Zomerstraat

Patrick Demarest

06/10/2020
Actua

Nick Mouton, gemeenteraaslid sp.a merkte het volgende op:
"De voorbije dagen vernam ik geruchten als zou er toelating zijn om een Jumbo, in een andere versie was het een Albert Heyn, te bouwen aan de Zomerstraat (vlakbij het rondpunt met de Oostendestraat). Toch even meegeven dat dit niet klopt.
Er werd weliswaar een aanvraag ingediend en sinds kort is er daarin een beslissing gevallen. In totaal werden 24 bezwaarschriften ingediend voornamelijk met betrekking tot de problematische verkeersafwikkeling en de impact op de buurt. Ook waren er vijf negatieve adviezen van het Agentschap Wegen en Verkeer, de Provinciale Dienst Waterlopen, het Agentschap Innoveren en Ondernemen, een deskundige mobiliteit en een deskundige openbare werken.
Het college van burgemeester en schepenen oordeelde dat deze locatie niet geschikt is voor dergelijke bebouwing in functie van grootschalige kleinhandel. Dit zowel op vlak schaalgrootte, effecten op de omgeving, potentiĆ«le wateroverlast als mobiliteitsoverwegingen. De aanvrager kan uiteraard steeds beroep aantekenen tegen deze beslissing en ook een nieuwe aanvrager kan zijn kans wagen. Maar de vele negatieve elementen in het dossier maken het niet evident dat er vlot een vergunning zou komen voor een supermarkt op deze locatie."