Geert Maenhoudt op rust

Patrick Demarest

22/10/2018
straat/wijk

Geert Maenhoudt zag het levenslicht op 24 oktober 1958 in Diksmuide. Woensdag viert hij dus zijn 60ste verjaardag en de week daarop (vanaf 1 november 2018) gaat hij met pensioen na een loopbaan van 15 jaar bij het OCMW van Torhout.

Overzicht loopbaan

Geert studeerde houtbewerking aan het R.I.T.O. (Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs) in Diksmuide. Als eerste job ging hij aan de slag als schrijnwerker bij Gerard Pyck in Vladslo, waar hij 9 jaar werkte. Daarna werkte hij 20 jaar bij Gebroeders Deketelaere Schrijnwerkerij in Torhout. Geert was ook zelfstandige in bijberoep, van 1981 tot aan de geboorte van zijn oudste dochter in 1990.

Geert kwam in dienst bij het OCMW Torhout op 3 november 2003, initieel als medewerker bij de voormalige sociale koerierdienst, later - in 2005 - als voltijds technisch beambte schrijnwerkerij en vanaf 2008 als voltijds technisch assistent schrijnwerkerij.

Hij werkte steeds voltijds, tot hij vanaf 1 april 2015 zijn prestaties via loopbaanonderbreking met 1/5 verminderde tot aan zijn pensioen, binnen een kleine twee weken.
Een grootschalig project dat Geert zeker zal bijblijven was het vernieuwen van kasten en meubilair in een heleboel kamers van 'De Reynaert', een opvanginitiatief voor vluchtelingen in de 's Gravenwinkelstraat.

Naast de passie voor zijn vak, is Geert ook sociaal geëngageerd als secretaris van de KWB in Don Bosco en gaat hij als hobby al graag eens 'bollen'.