Gratis hartritmetest in AZ Sint-Rembert op 3 juni

Patrick Demarest

11/05/2016
Actua

Nog te weinig mensen zijn vertrouwd met voorkamerfibrillatie. VKF [voorkamerfibrillatie] is de meest voorkomende hartritmestoornis waarbij het hart op hol slaat en zeer onregelmatig begint te kloppen. Dit verhoogt het risico op hartfalen en op de vorming van bloedklonters die een trombose of beroerte kunnen veroorzaken. Vanaf 40 jaar heeft een persoon 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Het is belangrijk om een tijdige diagnose te laten stellen. Daarom organiseert de dienst cardiologie van het Torhoutse algemeen ziekenhuis Sint-Rembert in samenwerking met BEHRA [Belgium Rhytm Association] tijdens de Week van het Hartritme [van 30 mei t.e.m. 3 juni 2016], een gratis hartritmecontrole op vrijdag 3 juni.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op foto van links naar rechts: dr. Erik Dhondt, Pedro Galvão en Philippe Van Iseghem, medisch diensthoofd Cardiologie.

Via een ipad of via een hartmonitor wordt het hartritme gecontroleerd. Het hartritme wordt pijnloos opgemeten gedurende ongeveer 30 seconden.  Indien de test uitwijst dat de gecontroleerde persoon een onregelmatig hartritme heeft, wordt de betrokkene voorzien van een begeleidende brief en de betreffende hartritmestrook waarmee hij/zij naar de huisarts dient te stappen om een vervolg af te spreken.
Mensen die hun hartritme gratis willen laten testen op 3 juni in het AZ Sint-Rembert dienen zich wel in te schrijven om zo een plaats te reserveren. Dit kan:
digitaal via volgende link: http://www.mijnhartritme.be/nl/deelnemende-ziekenhuizen/451      of
door te bellen naar het secretariaat cardiologie: 050 23 24 03.