Gratis pop-upconcert voor de zorg door Voxination op 11 en 12 december

Patrick Demarest

24/11/2021
muziek

Voxination, een ‘jonge’ a capellagroep uit West-Vlaanderen zong in 2019 samen de eerste noten. Ze wilden hun muzikaal plezier graag snel met de wereld delen, maar de eerste drie coronagolven hielden hen – zoals het hoort – in hun kot. Dus planden ze op 27 november een eigen concert dat echter door Covid19 geannuleerd werd. En daarom gaan ze in het weekend van 11 en 12 december gratis zingen voor de zorg..."Het kan verkeren", zegt Bart Vansynghel. "De voorbije maanden zagen we toch een opening. Vol goeie moed en met onnoemelijk veel goesting planden we ons allereerste eigen concert, op 27 november. Helaas stak Covid19 ook daar een stokje voor. Door de snel stijgende cijfers, moesten we ook dat plan weer laten varen."

"Dat kwam hard aan, maar we willen niet bij de pakken blijven zitten. We houden van muziek, we houden van zingen. We willen die passie uitdragen en daarmee ook anderen een hart onder de riem steken. En wie verdient dat meer dan de mensen in de fel geteisterde zorgsector? De mensen die al anderhalf jaar in een emotionele rollercoaster zitten. Eentje van stress en werkdruk, van bezorgdheid en zware shifts, van de aanwezigheid van menselijk leed."

"Daarom bedachten wij volgend plan. In het weekend van 11 en 12 december gaan we voor hen zingen. Het applaus van bij de eerste coronagolf is al veel te lang uitgestorven...
We trekken dat weekend door West-Vlaanderen voor een reeks pop-upconcerten, opgedragen aan de mensen in de zorgsector. We zingen er voor hen graag een handvol uptempo kerstliedjes, gratis en voor niets, als blijk van appreciatie. En uiteraard houden we ons strikt aan alle geldende coronamaatregelen."