GROEN brainstormt en stelt 'Vergeten land' voor

Patrick Demarest

20/06/2022
vereniging

Op 9 juli stelt kersvers covoorzitter van Groen Jeremie Vaneeckhout in Torhout zijn boek ‘Vergeten land’ voor. Het boek gaat over beleidsvoering in het platteland. Daar kan Torhout alleen maar van leren, vindt Groen Torhout. De voorstelling vindt plaats om 20 uur in site Ten Walle.

Sien Lagae: "Om de brug tussen politiek en het platteland te herstellen, maakte Jeremie een roadtrip door het Vlaamse platteland. Hij luisterde er naar de noden van de mensen. Uit die gesprekken kwamen twaalf werkpunten die kunnen leiden tot een beter beleid in het platteland. Vertrekkend vanuit de kracht van het platteland wil hij samen met de bewoners daar zijn schouders onder zetten."

"De aanleiding tot het schrijven van het boek ‘Vergeten land’ was het historisch hoog resultaat van extreemrechts na de parlementsverkiezingen in mei 2019. Vooral in het platteland scoorde de partij Vlaams Belang erg goed. De roep om gehoord te worden was daar duidelijk het grootst. Velen voelen zich dus niet gehoord en zijn bovendien bezorgd over de toekomst."

"De toegang tot de boekvoorstelling is gratis voor leden van Groen. Niet-leden betalen vijf euro. Ben je nog geen lid, maar wil je wel lid worden? Rep je dan snel naar www.groen.be/doe_mee_word_lid."

Brainstormen

"Jeremie zijn boek komt voorstellen, komen de diverse werkgroepen van Groen Torhout vanaf 15 uur samen in Ten Walle om te brainstormen. We starten met een hapje en een drankje waarna we van gedachten wisselen over diverse onderwerpen die belangrijk zijn voor onze stad. Om 18 uur zorgen we tot slot voor een broodjesmaaltijd. Deze informele bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen met of zonder lidkaart van Groen. Kom dus gerust met ons meedenken over de toekomst van Torhout!"

Inschrijven

"Wens je de boekvoorstelling van Jeremie bij te wonen en/of deel te nemen aan de brainstormnamiddag, schrijf je dan in door een e-mail te sturen naar info@groentorhout.be. Reserveer ten laatste op 1 juli. Vermeld in je e-mail of je naar de brainstorm komt, blijft eten en/of naar Jeremie komt luisteren."