'Groene Pluim' voor alle Torhoutenaren

Patrick Demarest

09/01/2022
Politiek

Elk jaar reikt Groen Torhout een ‘Groene Pluim’ uit aan een persoon of een organisatie die een schitterende bijdrage geleverd heeft aan de Torhoutse samenleving. Uit verschillende nominaties kunnen de Torhoutenaren stemmen op hun favoriet en tijdens een feestelijke receptie wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijs overhandigd. Deze keer besluit Groen Torhout om het iets anders dan gewoonlijk aan te pakken. Ze dragen de Groene Pluim van 2021 niet aan één persoon of organisatie op, maar aan álle Torhoutenaren, omdat iedereen vorig jaar uitzonderlijke inspanningen geleverd heeft en het verdient om op de voorgrond te staan. 

“De coronapandemie hakt er bij ons allen in, het zorgpersoneel draait overuren om zoveel mogelijk mensen te helpen en onze vrijheden worden ingeperkt. Er is veel eenzaamheid en helaas moeten we soms afscheid nemen van dierbaren”, licht Groen Torhout secretaris Emilie Slabbinck toe. “Deze Groene Pluim willen we geven als symbool van hoop aan alle Torhoutenaren, omdat we hopen om deze pandemie voor eens en voor altijd achter ons te laten. De Groene Pluim staat dit jaar voor de hoop dat iedereen snel weer zorgeloos kan genieten met dierbaren van vrijheid en van elkaar.” 

Ten slotte wil het voltallige team van Groen Torhout nog een boodschap meegeven: “Beste Torhoutenaar, bedankt! Bedankt voor je inzet om de maatschappij opnieuw leven in te blazen. Laat ons samen blijven doorzetten zodat we samen deze pandemie kunnen bedwingen en overwinnen en het coronavirus herleiden tot een geschiedenisles op school.” 

"Ook jij ontvangt dus een Groene Pluim in de brievenbus om je te bedanken. Misschien viel hij al bij jou in de bus, zo niet dan komt hij de komende weken jouw kant op!"