Groene Pluim voor Guy Thorrez

Patrick Demarest

10/10/2022
vereniging

Jaarlijks reikt Groen Torhout een Groene Pluim uit. Met deze pluim erkennen ze Torhoutse personen of verenigingen die actief bezig zijn met duurzaamheid, klimaat en een eerlijke wereld. Dit jaar ging die pluim naar Guy Thorrez van BioGuy.

Guy heeft samen met zijn vrouw Valerie Hauspie al enkele jaren de biowinkel in de Industrielaan in Torhout, BioGuy. Je kan er terecht voor tal van producten zoals dagelijks vers brood, zuivelproducten, verse groenten, vegetarische artikelen, droge voedingswaren of biologische hygiëneproducten.

Naast ondernemer is Guy ook een man met een hart voor het sociaal weefsel en de natuur. Zo nam hij enkele jaren geleden met een team deel aan expeditie Natuurpunt. Samen trokken ze al kanoënd op avontuur voor en door de natuur om geld in te zamelen voor Groenhovebos. Dit leverde toen maar liefst vierduizend euro op. 

De pluimuitreiking vond plaats op zondag 9 oktober. Voor de uitreiking kon je ontbijten, nadien kreeg gastspreker Chris Steenwegen het woord. Hij is Vlaams parlementslid en deelsenator voor de partij Groen.

Friese Landuyt: "Zo'n 35 volwassenen en ruim tien kinderen schreven zich in voor het ontbijt voorafgaand aan de uitreiking van de Groene Pluim die Guy Thorrez in ontvangst mocht nemen. De totale som van hun vrijwillige bijdrage om te genieten van dit ontbijt bedraagt maar liefst 408,60 euro! Dit bedrag doneert Groen Torhout volledig aan de sociale kruidenier De Kommisje."