Gronden aangekocht voor realisatie fietssnelweg

Patrick Demarest

07/04/2021
straat/wijk

Langs de spoorweg Brugge-Kortrijk komt tussen Torhout en Lichtervelde een fietssnelweg. Om dit dubbelrichtingsfietspad te kunnen realiseren moest het Lokaal Bestuur Torhout nog enkele stroken grond aankopen.

 (Bij de start van de werken...)

Op dit moment wordt er in de Lichterveldestraat en in de Tuinstraat volop gewerkt aan de bouw van een fietstunnel. Alle ogen zijn gericht op het weekend van 12 en 13 juni wanneer de betonnen constructie van de tunnel onder het spoor zal ingeschoven worden. Hiervoor moet het treinverkeer tijdelijk stilgelegd en omgeleid worden.


"De werken aan de fietstunnel gaan goed vooruit! Na de tunnel volgt de fietsbrug over de Tinnenburgstraat en de verbinding van de fietssnelweg met de achterkant van het station. Vanaf de Lichterveldestraat trekken we dan verder richting Schavelarestraat. We kijken volop uit naar het spannende weekend van 12 juni", zegt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.


Vanaf de tunnel wordt er een fietssnelweg aangelegd richting de Schavelarestraat. De fietssnelweg wordt 3 meter breed, zal voorzien worden van een afsluiting en van een goede afwatering.

"Om de aanleg van de fietssnelweg richting de Schavelarestraat mogelijk te maken, moest extra grond aangekocht worden van vier eigenaars", verduidelijkt schepen van openbare werken en stadspatrimonium, Hans Blomme. "De verkoopsovereenkomsten werden in maart afgerond en werden nu ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Na goedkeuring kan de aannemer de aanleg van het fietspad inplannen."