Guy Brinckman in slotshow 'Iedereen Komiek' op 10 december in Koekelare

Patrick Demarest

08/12/2016
cultuur/onderwijs Humor

Acteur en comedian Han Coucke leidde in de afgelopen drie maanden negen nieuwe komieken op uit onze regio. Op zaterdag 10 december om 20 uur mogen ze in cc De Balluchon in Koekelare bewijzen dat ze klaar zijn voor het grote podium.

ik-try-out-gistel-dirk-ghys 

Foto: IK try-out Gistel © Dirk Ghys

De 9 nieuwelingen die deelnamen aan de comedyopleiding zijn Jurgen De Witte (Aartrijke), Annelies Wybo (Zedelgem), Wim David (Veldegem), Guy Brinckman (Torhout), Vic Provoost (Gistel), Kenny Deroo (Varsenare), David Vlieghe (De Haan), Carine Debaenst (Leke) en Kenneth Vermeulen (Zwevegem).
Ze legden een traject af van acht workshops en drie try-outs in verschillende jeugdhuizen, onder leiding van coach Han Coucke (comedian Han Solo). Daarbij werd vooral de nadruk gelegd op het schrijven van goed materiaal. Schrijven en schrappen, telkens opnieuw. Streng maar rechtvaardig. Dit project werd georganiseerd door de cc’s van Ginter, de intergemeentelijke culturele samenwerking van Torhout, Zedelgem, Gistel, Ichtegem, Oudenburg, Koekelare en Kortemark.
Het verrassende eindresultaat van deze gezamenlijke inzet is te zien op zaterdag 10 december om 20 uur in cc De Balluchon, Moerestraat 19, 8680 Koekelare. Iedereen kan hierbij aanwezig zijn. Tickets aan 10 euro kunnen besteld worden via www.ticketwinkel.be. Meer info over het project is te vinden via de facebookpagina ‘UiTinGinter’.

Wie is Guy Brinckman?

iedereenkomiek_44

"Ik ben afkomstig van Brugge, een  'cafézoon' meer bepaald. Ik  ben opgegroeid boven en in café Willem Tell in Sint Michiels en gehuwd met Joka Voet. Samen hebben we drie dochters, Jolien, Lobke en Femke. Sedert 1991 wonen we in de Poperbosstraat 8 in Torhout."
Waarom deed je mee aan Iedereen Komiek?
"Ik wilde eens iets doen dat helemaal voor mezelf is. Ik heb geen probleem om op het podium te staan, ik vind dit leuk. Maar ik hou vooral van een uitdaging 'out of the box', dat houdt een mens scherp."
Wat verwachtte je ervan en wat vond je ervan?
"
Ik verwachtte me te amuseren, maar dit bleek de leukste cursus ooit te zijn. Han Coucke is een bijzonder mens om te leren kennen en van te leren. De ondersteuning van Ginter (Franky Van Tyghem) was fantastisch! De medeleerlingen Jurgen Dewitte (alias Kinky Wesly), Wim David, Annelies Wybo, Vic Provoost, David Vlieghe, Carine De Baenst, Kenny Deroo en Kenneth Vermeulen staan er zonder concurrentie voor elkaar, wij helpen elkaar! Zeker een aanrader voor mensen die zich daar ook eens  aan willen wagen!"
Ambities in de wereld van de humor?
"
We zien wat er komt, ik krijg goede commentaren en ben maar eenmaal op mijn bek gegaan. Ik wil me inschrijven voor de Commeere Comedy Cup, we zien wel. Het zou wel de max zijn om in mijn geboortestad te mogen optreden."