Gwenny Verhoye helpt vorm geven aan ongrijpbare emoties

Patrick Demarest

09/11/2016
Actua

In het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge werd in het kader van 'Te gek', acties die het taboe rond geestelijke gezondheidszorg willen doorbreken, een serie open sessies opgestart rond dansen.

gwennyverhoye

"Professioneel dansleerkracht Gwenny Verhoye (Inner Motion) en onze twee ervaren psychomotorisch therapeuten Annelies Deprez en Lies Schoetens, nemen jullie graag mee op de zoektocht naar het vormgeven van de ongrijpbare emotie en beleving in waarneembare beweging", luidt het in Brugge

Gwenny Verhoye : "Dit is geen eigen project of initiatief, maar iets wat op touw wordt gezet door het Psychiatrisch Ziekenhuis in Brugge, zij hebben mij gecontacteerd als dansdocent in hun verhaal en zij hebben het ontwerp van de flyers en affiche verzorgd. Lies Schoetens is ook één van de begeleiders en geeft Open Dans bij ons in Inner Motion. Wij kennen elkaar al een heel aantal jaren, zij werkt ook in het PZ als psychomotorisch therapeut. Annelies Deprez is mijn andere collega in dit verhaal, net zoals Lies psychomotorisch therapeut."
"Samen willen we toewerken naar een uitvoerende vorm van dans (beweging, expressie) met patiënten en externen samen. Hoe dat er zal uitzien (voorstelling, een dans"wandeling", ...) is nog niet bekend: het is een groeitraject. Het project loopt tot mei."
"De eerste vond plaats op dinsdag 8 november en we mogen spreken van een kick-start: ik gok dat er een 40-45 actieve deelnemers waren en de sfeer was top. Mensen kunnen trouwens elke week instappen, ook externen."
info:lies.schoetens@pzonzelievevrouw.be