Halloweentocht en Halloweenzoektocht

Patrick Demarest

25/10/2022
Actua

Op vrijdag 28 oktober vindt een eerste (gratis) Halloweentocht plaats in het stadscentrum van Torhout. De tocht kan je afleggen tussen 18 en 19.30 uur en is meteen ook de start van de Halloweenzoektocht die de hele herfstvakantie doorloopt. Dit is een samenwerking van Lokaal Bestuur Torhout, Torhout Handelt, Kunstacademie Torhout-Zedelgem, Tordale, Torhoutvandaag, AD Delhaize, Argenta Leen Tanghe en Chocolaterie Dumon. Inschrijven voor de Halloweentocht kan nog tot en met woensdagavond. Lees alles over de tocht en de zoektocht. 

Halloweentocht op 28 oktober

Start om 18 uur. Dat kan individueel of in groep (scholen, organisaties enz.)

Startplaats: parking zwembad

Tijd: tussen 18 en 19.30 uur.

Wat: Wandelparcours met verrassingen, haltes en zoektocht onderweg. (eerste dag van de Halloweenzoektocht die de hele vakantie kan worden gedaan.) Elke deelnemer aan de Halloweentocht krijgt een deelnemingsformulier voor de zoektocht.

Wat heb je nodig? Verkleed in Halloweenkledij, Halloweenattributen (pompoenen, lichtjes) en zaklamp.

Parcours

Bij je aanmelding krijg je en Halloweenchocolaatje van Chocolaterie Dumon.

Starten doen we aan parking zwembad en zo naar de Kunstacademie.

Op het binnenplein van Ten Walle is er een eerste griezelige ontmoeting met een aantal acteurs terwijl de wandelaars een jenever + chocomelk aangeboden krijgen. 

Bij het naar buiten stappen ( uit de poort naar rechts in de Bruggestraat) kom je op een 10-tal meter een groot raampartij tegen van de academie waar een tweede act zou doorgaan met een soundscape gemaakt door de leerlingen 'live- electronics'.

Vandaar gaat het via de Bruggestraat, rechts Vestingstraat,

Stand Argenta met broodpudding en koffie


 links Aartrijkestraat, rechts Burg, links Beerstraat, rechtdoor Spinneschoolstraat, rechts Hofstraat, links  Markt, rechts  Nieuwstraat, rechts Oostendestraat, links Fraeysstraat,  rechts site ’s Gravenwinkel ingaan, door de tuin naar tuin cc de Brouckere, links ’s Gravenwinkelstraat,

Derde locatie Kunstacademie huis Reynaert . De acteurs zullen een act doen vanachter het raam met spots en muziek. 

Rechts Maria Van Bourgondiëlaan, parking AD Delhaize (stand/halte)

Hier staat een stand waar men een griezelfoto kan nemen.  Die foto’s moeten dan naar fb Delhaize worden gestuurd en daar wordt een winnaar uitgetrokken.

Er is ook pompoensoep of warme chocolade.

Win een Halloweenpakket ter waarde van 100 euro…


Over de parking naar Karel de Goedelaan rechts, Aartrijkestraat dwarsen, ….parking zwembad.


Inschrijven

Inschrijven is gratis maar om zicht te hebben op het aantal deelnemers, is het wel aangewezen.

Dat kan door zowel individueel of als groep een mail te sturen naar patrickdemarest@scarlet.be.

Zowel individuelen als groepen vermelden daarbij wie ze zijn en met hoeveel personen ze aanwezig zullen zijn.

Zoektocht Halloween (Van 28 oktober tot en met 6 november)

Van vrijdag 28 oktober tot en met zondag 6 november

Deelnemingsformulieren te bekomen en in te dienen in het Vrijetijdshuis. Indienen kan tot en met maandag 7 november.
Opening van de zoektocht valt samen met de Halloweentocht. Na 28 oktober kan je die zoektocht op het moment dat jij wil, doen.


Wat moet je doen?

Zoek langs het parcours van de Halloweentocht de 10 Halloweenfiguurtjes die door de mensen van Klawier (Tordale) werden gemaakt. Op het formulier moet je de foto’s nummeren in de volgorde waarin je ze tegenkomt.

Prijzen

Er is een heuse popcornmachine te winnen, speelgoed en 20 Torhoutbonnen van 5 euro. De winnaars worden bekend gemaakt op 10 november via Website en fb Torhoutvandaag.

Parcours

Starten doen we op de parking van het zwembad en zo gaan we naar de Kunstacademie (Bruggestraat). Vandaar gaat het verder via de Bruggestraat, rechts Vestingstraat,  links Aartrijkestraat, rechts Burg, links Beerstraat, rechtdoor Spinneschoolstraat, rechts Hofstraat, links  Markt, rechts  Nieuwstraat, rechts Oostendestraat, links Fraeysstraat,  rechts site ’s Gravenwinkel ingaan, door de tuin naar tuin cc de Brouckere, links ’s Gravenwinkelstraat, Rechts Maria Van Bourgondiëlaan, parking AD Delhaize, Over de parking naar Karel de Goedelaan rechts, Aartrijkestraat dwarsen, einde parking zwembad.