Hartverwarmende kerstmarkt op 17 december

Patrick Demarest

12/12/2023
Actua

Op zondag 17 december is iedereen van harte welkom in het centrum van Torhout om helemaal in de kerststemming te komen. In en rond de Sint-Pietersbandenkerk zal je opnieuw tal van hartverwarmende standjes vinden die jullie zullen verwennen met de prachtigste kerstcadeautjes of een lekker hapje of drankje. Met al deze warmte wordt het zeker een geslaagde kerst.

Dit jaar verhuist de kerstmarkt enkele tientallen meters en sluit aan bij Kerst in de kerk. De non-foodstanden krijgen een plaatsje in de Sint-Pieterskerk waardoor hun producten beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden. De andere standen vind je op de Groentenmarkt en in de Zwanestraat, waar ook een podium staat. Tijdens deze gezellige markt zamelen tal van organisaties en verenigingen geld in voor een eigen gekozen goed doel. Nieuw dit jaar is dat verenigingen ook een verkoopstandje kunnen organiseren ten voordele van de eigen werking. Bezoekers genieten van mooie optredens, kunnen naar hartenlust kerstcadeautjes shoppen en gezellig bijpraten bij een hapje en een drankje, terwijl ze goede doelen hier bij ons of in het Globale Zuiden een duwtje in de rug geven.

De hartverwarmende kerstmarkt is elk jaar opnieuw een letterlijk en figuurlijk hartverwarmend gebeuren. Ieder jaar opnieuw zetten verenigingen en organisaties hun beste beentje voor om geld in te zamelen voor een goed doel in het zuiden of hier bij ons. Nieuw dit jaar is dat verenigingen ook voor hun eigen werking een centje kunnen verdienen. Op die manier willen we in deze periode van het jaar ook aandacht hebben voor de vele verenigingen en vrijwilligers die zich inzetten voor onze jongeren, senioren, mensen die het moeilijker hebben … in onze eigen stad. Kom zeker een kijkje nemen op 17 december!", vertelt Elsie Desmet schepen van Noord-Zuid beleid.

Programma


Zwanenstraat en Groentenmarkt


14 tot 18 uur               standhouders voor goede doel met pannenkoeken, glühwein, warme chocolademelk, …

                                    Animatie: fietsende kerstmannen, elfjes en de enige échte kerstman komt langs

16 tot 18 uur               Optreden The Gambits - West-Vlaamse rockabilly coverband

17 uur                         Ontvangst Vredeslicht


De kersttocht van Kiwanis Torhout, Kerst voor Iedereen, wandelt dit jaar ook doorheen onze hartverwarmende kerstmarkt. Zij doen zowel de kerk, de Groentenmarkt als het Vrijetijdshuis aan.

Sint-Pietersbandenkerk


14 tot 18 uur   Non-foodstanden met kerstgeschenkjes
                        De Klapdeur en Pluto (stand)

                        Kerstverhalen voorlezen

15 uur             Optreden leerlingen Kunstacademie

Vrijetijdshuis


10 jaar FairTradeGemeente

Tussen 17 december en 5 januari kan je in het Vrijetijdshuis kennismaken met 10 jaar Fairtrade gemeente Torhout. Breng een bezoek aan een interactieve tentoonstelling naar aanleiding van deze verjaardag van Fairtrade Torhout. Je maakt kans op toffe fairtrade geschenkjes!


Kerstzoektocht Rendier Rudy

Vanaf 15 december tot en met 5 januari kan je weer op stap met Rendier Rudy. Rudy is het kleinste rendier van de kerstman en is op zoek naar helpers om de boom van de kerstman te versieren. Kan jij Rudy helpen? Ga dan langs in het Vrijetijdshuis, het stadskantoor of de bibliotheek om je stickerkaart (1 euro) op te halen en ga op pad. Deze wandeling loopt door het centrum van de stad.