Heraanleg kruispunt Zwevezelestraat-Herderstraat

Patrick Demarest

15/03/2022
straat/wijk

In het Vlaamse verkeer blijft veilig woon-schoolverkeer een heel belangrijke doelstelling. Ook het Lokaal Bestuur Torhout zet hier volop op in met een 10-puntenplan veilige schoolomgevingen.  Daarom werd het kruispunt Zwevezelestraat-Herderstraat heraangelegd omwille van een verzakking.


(Foto stad Torhout)

Heraanleg kruispunt Zwevezelestraat-Herderstraat met gekleurde zebrapaden

Het kruispunt van de Zwevezelestraat met de Herderstraat, de toegangspoort naar basisschool Ten Parke, werd tijdens de krokusvakantie heraangelegd. Het kleinschalig materiaal werd vervangen door asfalt. Hierdoor krijgen fietsers een groter fietscomfort op het kruispunt.

Ook de twee zebrapaden op het kruispunt werden opnieuw aangebracht. Dit keer in gekleurde thermoplasten. Hierdoor vallen ze veel meer op voor autobestuurders.

Boven de zebrapaden was er al puntverlichting geïnstalleerd. Samen met de gekleurde zebrapaden is de zichtbaarheid nu nog beter.

De fietsstraat in de Zwevezelestraat werd over het kruispunt doorgetrokken. Hierdoor kunnen fietsers ook op het kruispunt voor de wagens uit blijven rijden, wat beter is voor de verkeersveiligheid.

De heraanleg van het kruispunt gebeurde in het kader van het subsidieproject 'Verkeersveilige schoolomgevingen' van de Vlaamse overheid. Per euro die het lokaal bestuur uitgeeft, kent de Vlaamse overheid 1 euro toe.