Herinrichting van Torhoutse speelzones

Patrick Demarest

03/11/2017
straat/wijk

Op de speelpleintjes in Maria Assumpta en Driekoningen zijn de huidige speeltoestellen dringend aan vervanging toe. De skatetoestellen in Wijnendale en Sint-Henricus worden vervangen door multisportterreinen.

 

 

 

 

 

Herinrichting speelpleintjes  

 

In de wijken Maria Assumpta en Driekoningen zijn de huidige speeltoestellen dringend aan vervanging toe. De stad gaat voor een optimale speelwaarde en kiest voor een herinrichting met duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Net als in de andere wijken, waar al nieuwe toestellen werden voorzien, kiest de stad voor een grote verscheidenheid aan toestellen, aangepast aan de verschillende leeftijden.

 

 De in te richten speelpleintjes liggen in een woonwijk met een lagere school en een jeugdbeweging in de buurt. De jeugdbewegingen maken goed gebruik van de open ruimtes op de speelpleintjes en dat willen we als stadsbestuur behouden.

 

 Aanleg multisportterreinen 

 

Schepen Joost Cuvelier: "De skatetoestellen in Wijnendale en Sint-Henricus worden zeer weinig gebruikt. Daarom worden ze verwijderd en vervangen door een multisportterrein. Binnen een afgebakende zone (een kooi) wordt zo het beoefenen van sporten mogelijk gemaakt. We willen focussen op voetbal en basketbal, maar ook andere sporten zijn mogelijk.

We houden rekening met de specifieke noden van de twee locaties. In Wijnendale wordt ook rekening gehouden met het feit dat het terrein dicht bij een straat en een parking ligt. De kooifunctie moet vermijden dat ballen buiten het terrein terecht komen. Er wordt bewust gekozen voor geluiddempende materialen en al te schreeuwerige kleuren worden vermeden."

 

"In Sint-Henricus ligt het terrein in de omheinde speelzone in de Zonstraat. Door de reeds bestaande omheining is de kooifunctie hier minder belangrijk. Mocht blijken dat er toch een sportkooi geplaatst dient te worden, is er ruimte beschikbaar op het beton. Hoewel het kermiscomité jaarlijks gebruik maakt van het grasveld, blijft de ruimte op het beton beschikbaar."

 

 Budget en timing

Het voorziene budget bedraagt 45.000 euro voor de speelpleintjes en 40.000 euro voor de multisportterreinen. De offertes moeten ingediend worden vóór 16/11/2017.