"Het belangrijkste is teamplay"

Patrick Demarest

15/05/2021
sport vereniging

Het sociale en sportieve leven trekt zich langzaam weer op gang. Ook in TC De Koddaert outdoor in Wijnendale is het weer lekker druk aan het worden. Geen interclub maar toch flink wat trainingen. Tim De Cock is er trainer en dus sloegen wij verbaal een balletje met hem. 


)      Wie is Tim De Cock?

Ti  Tim: "ik ben 25 jaar, woon in Bovekerke maar ben afkomstig van Leffinge. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige met als doel om te gaan werken op nierdialyse maar zo'n job met onregelmatige uren ging wel een vaarwel zijn aan de tennissport dus ben ik toch maar in de tenniswereld gebleven. De passie is nu eenmaal te groot..   Ik speel al tennis vanaf mijn 7 jaar. Dit altijd al onder de begeleiding van Kristof Duyck en Patty Vanacker. Ik ben dus eigenlijk volledig doorgestroomd van speler tot trainer binnen dezelfde tenniswerking.  Als speler was mijn hoogste ranking twee jaar geleden nummer 99 van België. Door wat minder competitie te spelen en de focus op het training geven en coaching te leggen sta ik nu ongeveer nr. 150 maar ik ben van plan om dit deze zomer toch weer wat op te krikken. Ik zal dat op zijn minst toch proberen want er is veel opkomende jeugd en het niveau gaat toch wel de hoogte in..."

)      Wat zijn je taken bij TC De Koddaert?

TTTim: "Binnen TC De Koddaert heb ik voor een stuk een takenpakket als coördinator. Het regelen van de interclub en tornooien. Ik volg ook de terreinreservaties, nieuwe leden, aansluitingen, jeugdfonds, trainerscursussen enzovoort op. Daarnaast ben ik ook trainer en probeer ik de velden overdag zoveel mogelijk te bezetten met jeugd van het Koddaert+ project en volwassenen die willen lessen volgen. Ook geef ik 's avonds trainingen bij tennisschool Challenge. Ik probeer eigenlijk voor iedereen een aanspreekpunt te zijn binnen de club."

3)  Wat was de invloed van corona op de werking van TC De Koddaert? Tim: "Corona zorgde ervoor dat de werking toch voor een groot stuk stil lag. Doordat enkel - 12- jarigen indoor mochten spelen werd het wel een pak rustiger deze winter. Die overige tijd hebben we dan natuurlijk zo nuttig mogelijk proberen te benutten door de jeugdwerking nog te gaan verbeteren en onze -12 jarigen extra te gaan begeleiden. We hebben niet stilgezeten maar het was natuurlijk op een lager tempo dan dat we gewend zijn hier."

4)  Wat is voor jou belangrijk binnen de werking van een club als TC De Koddaert?
Tim: "Voor mij is het belangrijkste aspect 'teamplay'. Iedereen moet met dezelfde visie aan hetzelfde touw trekken en dat is net onze sterkte. We zitten met een heel gemotiveerd trainersteam, een voorzitter die telkens verder wil doorgroeien, toffe mensen achter de bar, vrijwilligers waar we op kunnen rekenen. We steken elkaar aan om harder en harder te werken. Wat uiteindelijk zorgt voor een topsfeer naast de velden en goede resultaten op de velden. Het stopt nooit en dat maakt het zo interessant naar de toekomst toe."

5)  Wordt de agenda vanaf nu weer normaal of zijn er toch nog restricties?
Tim: "Als de interclub mocht doorgaan, ging de agenda drukker zijn dan voorbije jaren. Er worden nu meer trainingen gegeven doordat er tijdens deze winter veel spelers trainingen moesten missen. Ook door het thuiswerk/thuisonderwijs trainen meer mensen overdag en wordt er veel meer getennist. Het is nu nog wat afwachten om grote activiteiten te organiseren en dat is het enige waar we nog wat op moeten wachten. Je voelt dat de mensen daar wel naar uitkijken om terug buiten te mogen komen."

6)  Is tennis nog altijd even populair? Er waren de hoogdagen van Clijsters en Henin waarbij er een ware toestroom naar tennisclubs was…nu zijn die voorbeelden er even niet, voel je dat als club?
Tim: "Natuurlijk hebben we nu nog Goffin en Mertens.. Maar naar de toekomst zou dit inderdaad een rol kunnen spelen. Op dit moment heeft onze club daar geen last van. We blijven groeien, spelers komen van verder en verder om bij ons te komen trainen dus op dat vlak zitten we zeker goed. Wat niet wil zeggen dat we het rustiger aan gaan doen integendeel ..."