Het mag complex zijn voor De Wandeler Complex Metal Structures

Patrick Demarest

03/10/2022
Bedrijf

De Wandeler Complex Metal Structures huist niet langer in de Filips Van Kleefstraat maar wel op het bedrijventerrein de Ringaert waar je er niet naast kan kijken. We kunnen het gerust een hightech metaalbedrijf noemen want overal waar er complexe staalstructuren nodig zijn, wordt in de richting van De Wandeler en Torhout gekeken. Thomas De Wandeler, de vierde generatie,  en zijn vrouw Nele Guilbert, leiden alles in goede banen.


De roots van het bedrijf gaan terug tot 1908…

Nele: “Victor De Wandeler, de overgrootvader van Thomas, begon in 1908 op de Markt in  Torhout een winkel in landbouwbenodigdheden, en naaimachines… Dat groeide uit tot de bouw van landbouwloodsen in de Huidevetterstraat. Het bedrijf werd na Victor achtereenvolgens geleid door zijn zoon Raymond, daarna door diens zoon Jo en sedert 2006 door Thomas.”

Thomas: “In 1958 was er de verhuis van de Huidevetterstraat naar de Filips Van Kleefstraat en nu dus naar de Ringaertstraat. In 2014 vervoegde Nele de firma als financiële, personeel- en marketingverantwoordelijke.”


Nieuwe gebouwen…een nieuwe wereld die opengaat…

 

Nele en Thomas: “De verhuis betekent voor ons een enorme verbetering in ruimte, efficiëntie en werkomstandigheden: moderne infrastructuur, meer licht, nieuw machinepark.”


De corebusiness bleef wel dezelfde

 

Nele en Thomas: “ Dat is het ontwerp, de productie en de montage van complexe staalconstructies op maat voor utiliteitsbouw zoals zwembaden, kantoren, sporthallen en dragende dakstructuren voor diverse gebouwen. Voor de industrie maken we transportbanden, onderstructuren voor silo’s, dragende structuren voor machines in voedings- en procesindustrie , enz…”


Er zullen ook wel spectaculaire bouwwerken tussen zitten.

 

Nele en Thomas: “De complexiteit van de staalstructuren die wij realiseren maakt elk project uitdagend!

Zo zijn we trots op publieke projecten zoals   het diamant gebouw in Gent, het VTI in Brugge, het kantoorgebouw Evolis in Kortrijk, Administratief Centrum Gent, de sporthal en het zwembad in Diksmuide.

Maar zeker ook de industriële toepassingen zoals projecten voor in de havens van Rotterdam en Duinkerke zijn uitermate complex en spectaculair!”


Waar leggen jullie de klemtoon?

 

Nele en Thomas: “Het bedrijf startte  als winkel met o.a. landbouwbenodigdheden en evolueerde richting standaard (landbouw)loodsen, wat eerder seriewerk was.   Daarnaast plaatsten we ook een periode stalen woningen. Vandaag ligt onze focus op complexe stalen constructies voor industriële klanten en hoofdaannemers. Deze structuren zijn telkens volledig ontworpen op maat van de klant  wat maakt dat elke structuur  uniek is.”

“Wij streven de hoogste kwaliteit na en willen een hoge service bieden met als doel een volledige ontzorging van onze klant waarbij wij hun (complex) project uit handen nemen en van A tot Z, van ontwerp tot en met montage, in goede banen leiden.”

(Foto De Wandeler)

Solliciteren kan


Gepast personeel is moeilijk te vinden, is dat ook bij jullie zo?

Nele en Thomas: “Vandaag beschikken we reeds over een leuk en sterk team van medewerkers die dagdagelijks door hun kennis, kunde en inzet onze naam als betrouwbare partner bij onze klanten waar maken. Daar zijn we heel erg trots op!


Wij zijn een bedrijf in volle groei en daar hoort ook de zoektocht bij naar extra gemotiveerde collega’s om ons huidige team te versterken. Zowat elke job bij ons vraagt technische kennis en/of vaardigheden en  vandaag is de zoektocht naar technisch geschoold personeel inderdaad niet evident.”

“Wij zijn dan ook op zoek naar extra krachten op alle domeinen binnen ons bedrijf:

  • Op kantoor zijn we op zoek naar leuke collega’s in de werkvoorbereiding en aankoop en versterking voor onze technische tekenaars/3D project designers,
  • In de productie verwelkomen we graag ervaren samenstellers, lassers en polyvalente metaalarbeiders,
  • En op montage zijn gedreven monteurs meer dan welkom om onze ploegen te versterken.


Bij ons kom je terecht in een échte KMO van ondernemende collega’s met verantwoordelijkheidszin en waar iedereen vanuit zijn rol cruciaal is om elk project tot een goed einde te brengen.”


Geven jullie zelf opleiding aan het personeel?

Nele en Thomas: “Wij bieden voor al onze medewerkers steeds alle vereiste opleidingen aan om een functie in alle veiligheid en efficiëntie te kunnen uitvoeren. Daarnaast bekijken we steeds welke persoonlijke opleidingen nog verder nodig zijn om verder de kunnen evolueren binnen je functie en het bedrijf.
Op dit moment zoeken we voornamelijk mensen met een eerste werkervaring binnen de metaal-, bouw- of technische sector maar uiteraard voorzien wij opleiding en begeleiding om alle kneepjes van het vak en vooral ons bedrijf onder te knie te krijgen.”


Is het een branche waar voortdurend nieuwe technieken worden ingevoerd?

Nele en Thomas: “Er is een continue evolutie in de machines en software die gebruikt wordt voor de verwerking van het staal in onze productiehallen. Deze evolutie volgen wij uiteraard op de voet. Sinds de verhuis naar de nieuwe site werd ons machinepark grotendeels vernieuwd en uiteraard blijven we alle nieuwe ontwikkelingen  van dichtbij volgen om steeds met de hoogte efficiënte de beste kwaliteit te kunnen blijven afleveren.”


Zijn er nog concrete nieuwe toekomstplannen?

Nele en Thomas: “De verhuis naar de nieuwe site was een belangrijke en noodzakelijke stap in het groeiverhaal van De Wandeler. Dit laat ons toe om verder te evolueren en te groeien op een gecontroleerde, doordachte en gezonde manier. Ons verhaal gaat dus zeker nog verder!
We willen verder werken aan de stabiele uitbouw van de onderneming zodat we onze kwaliteit en goede naam in de markt kunnen behouden en verder kunnen blijven uitbouwen.”


De Wandeler Complex Metal Structures

Ringaertstraat 11
8820 Torhout
info@dewandeler.be
https://www.dewandeler.be/

050 21 25 88