Het Net van Frank Geleyn

Patrick Demarest

22/09/2022
Cultuur

Frank Geleyn is een gerespecteerde Torhoutse (jeugd)auteur die met een nieuw boek op de (boeken)markt kwam: Het Net. Frank is toe aan zijn 19de boek, zijn 8ste jeugdboek.

Frank: "Vorig jaar vroeg mijn uitgever me om een boek te schrijven over hoe een jongere omgaat met een leven waarin één van de ouders kanker heeft. Ik heb de opdracht schoorvoetend aanvaard. In mijn ogen mocht het verhaal niet te zwaar of te zwart worden, er moest een sprankel hoop overblijven."

Vertel eens over Het Net?

Frank: "Het Net gaat over de tiener Arthur die probeert zijn eigen leven te leiden in onverwacht moeilijke omstandigheden. Arthur houdt van keepen, gamen en stiekem ook van Morgane, het meisje dat elke dag met hem meefietst naar school.

Zijn wereld stort in wanneer hij op een dag te horen krijgt dat zijn moeder uitgezaaide NET-kanker heeft (zeldzame kanker). Ondanks dit 'zwaardere' thema is het een warm en optimistisch verhaal geworden over veerkracht en elkaar graag zien."

Hoe verkrijgbaar?

Exemplaren van Het Net zijn verkrijgbaar via de boekhandel.

Er zijn signeersessies voorzien in Standaard Boekhandel Torhout op zaterdag 29 oktober en 5 november telkens om 15u (Open Boek Dagen).

Ook via de webshop van www.eenhoorn.be zullen gesigneerde exemplaren te krijgen zijn tijdens de Cadeauboekenfeest (14 oktober-13 november).

Het boek telt 148 bladzijden en kost 17,50 euro.