Het stappenplan van projectcoördinator Thibaut Robyn

Patrick Demarest

08/12/2016
horeca/toerisme straat/wijk winkel

Ieperling Thibaut Robyn is ondertussen enkele weken aan de slag als projectcoördinator lokale economie in Torhout. De stadskernhernieuwing en de projectcoördinator zouden ervoor moeten zorgen dat Torhout op alle vlakken aantrekkelijker wordt.

img_1281

Thibaut Robyn (28) studeerde communicatiewetenschappen met als specialisatie communicatiemanagement in UGent. Zijn thesis maakte hij over gepersonaliseerd adverteren via sociale netwerksites. Zijn grote hobby: vliegen.
Lezen en luisteren
De lokale economie, lees het winkelapparaat, doen heropleven en de stad aantrekkelijker maken, zijn de doelstellingen van dit project dat met Europese subsidies wordt ondersteund.

“Lezen en luisteren, dat zijn de twee woorden waarmee ik mijn hoofdbezigheden gedurende de eerste weken samenvat”, zegt Thibaut. “Ik lees en bekijk alle bestaande literatuur, beschikbare data, onderzoeken, briefwisseling, verslagen van vergaderingen…Daarnaast maak ik ook afspraken met de voorzitters van de winkelcomités, handelaars, winkeliers, mensen van de lokale raad voor economie, kortom met alle personen die bij deze materie betrokken zijn. Op die manier krijg ik volledig inzicht in de problematiek en krijgt iedereen zijn zeg.”

“Een groot probleem is de leegstand maar dat is niet alleen in Torhout het geval. Op dat vlak heb ik een goed voorbeeld aan Ieper. Daar drong men door gerichte acties de leegstand terug van 11 tot 4 %. De leegstand in Torhout wordt geïndexeerd en actief opgevolgd. De problemen rond en het waarom van leegstand worden eveneens gebundeld. Vanuit die verzamelde informatie wil ik dan projecten uitwerken om die leegstand tegen te gaan. Het gaat hier uiteraard niet om gigantisch grote projecten gaan maar om acties op maat van Torhout. Uitgangspunt: hoe kan Torhout het verschil maken!”

“Alles wat economie betreft, zal ook in kaart worden gebracht. Op die manier wil ik een kalender opstellen over twee jaar. Zo krijgen we een duidelijk beeld van wat Torhout te bieden en niet te bieden heeft.”

Koopavond op 16 december eerste actie!

“Een beetje atypisch aan mijn planmatige aanpak is de organisatie van de koopavond op 16 december. Bij mijn contacten met handelaars werd voorgesteld om een koopavond te organiseren. Zo snel mogelijk. Goed, die komt er op 16 december. Dan zullen heel wat winkels open zijn tot 20 of 21 uur, is er muziek in de straat, kan je wat eten en drinken in sommige winkels…”

img_7567

Deelnemers koopavond 16/12
Shoe Kid's
Lingerie Tanja
Stoffen Capriss
Schoenen De Ster
Le fabuleux Destin
Proximus Foto Thor
Nagelstudio Lisayra
De Verleyding
Cool Electro Cycles
Papillon Outlet
Zeeman
Hunkemöller
Siertex
Clair Obscur
Marie Britt
Bella di Fashion
Standaard Boekhandel
Lederwaren Jean
Instituut Hilde Declerck
Optiek Serry
Taizo
Orchidee
Sodrie
Croissantje
Princess

img_9221
Pop-up Den Spanjaard
Optiek Meulemeester
Selexion Clix Fiems
Spectra Bourgeois
Deno computers
De Verbeelding
Bel & Bo
Kruidvat
Broexx
Berca
Blokker
Video-Palace
Homestyle Boutique Verf en Behangcenter
Juwelen Dedeyne en Optiek
Haircrew Barbershop
De Beiaard
Actuel Boetiek
Bellino Lingerie
Ijsdelicatessen Cloet
Topdisc
Geert Moyaert
Pura Vida
Naaimachines Stael
Kinderboetiek Odille
Brasserie De Goeste
Bistro Tropics
Giselle