Hilde en Delphine voor 3 jaar voorzitter

Patrick Demarest

01/02/2022
Politiek vereniging

De leden van CD&V Torhout brachten hun stem uit voor de 3-jaarlijkse verkiezing van Voorzitter CD&V Torhout en Voorzitter Vrouw & Maatschappij Torhout. Hilde Stockman is verkozen met 98,8 % van de stemmen tot Voorzitter CD&V Torhout en Delphine Levrouw is verkozen met 100 % van de stemmen tot Voorzitter Vrouw & Maatschappij CD&V Torhout. 

Hilde Stockman ( 55 ) uit de Hugo Verriestlaan volgt zichzelf op als Voorzitter van de Torhoutse afdeling van CD&V.  Hilde Stockman is gehuwd met Bart Van Damme, rechter in de politierechtbank in Brugge. 

Ze heeft twee zonen Frederik (28) en Sebastiaan (26) en één kleinzoontje César (6 maand ).  Sinds 1 oktober 2018 is ze kabinetssecretaris op het kabinet van Minister Hilde Crevits. Voorheen was ze 30 jaar in de private sector aan de slag (AB InBev en Spadel).

Vrouw & Maatschappij CD&V Torhout

Vrouw & Maatschappij verenigt de CD&V politica in Torhout. Vrouw & Maatschappij zet zich in voor een gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in alle politieke instellingen.

Delphine Levrouw is een enthousiaste 'spring-in-'t-veld' van 35 jaar oud. Ze is geboren en getogen in Torhout, en woont in de wijk Don Bosco met haar man Pieter Aernoudt en hun bijna driejarige dochter Amélie. Delphine heeft een groot hart voor haar medemens en heel specifiek ook voor jongeren en hun omgeving die in kwetsbare situaties vertoeven. Ze studeerde pedagogische wetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte daarna vooral in de residentiële jeugdhulp. Momenteel werkt ze bij het agentschap Opgroeien om het jeugdhulpbeleid in Vlaanderen mee verder vorm te geven. Naast haar beleidsjob, is ze ook intens bezig met haar doctoraatsstudies over, jawel, de jeugdhulp. Delphine richt haar pijlen in Torhout dan ook hoofdzakelijk op de uitbouw van het lokaal sociaal beleid. Het is immers belangrijk dat iedereen in Torhout zich goed kan voelen en kansen kan krijgen, ongeacht de achtergrond of rugzak die iemand met zich meedraagt, en dat zowel voor de mensen zelf maar ook als een belangrijke investering in een welvarende maatschappij. Ook met Vrouw en Maatschappij wil ze zich verder en samen met de enthousiaste groep dames focussen op het welzijn van de Torhoutenaren. Politiek gezien is dat niet altijd even sexy en aantoonbaar maar volgens Delphine des te belangrijker en moedig om ook die kaart te trekken. Immers, al te veel mensen zitten niet goed in hun vel of ervaren dagelijks allerlei moeilijkheden.  Delphine gelooft er hard in dat de mensen en (hulpverlenings-) diensten lokaal elkaar vaak (goed) kennen, en ze kort op de bal kunnen spelen om elkaar te erkennen, toe te spreken of te helpen.