Hofstraat 24 opgeleverd

Patrick Demarest

30/11/2021
straat/wijk

Immo Schollier, Lokaal Bestuur Torhout en Woondienst JOGI sloegen de handen in elkaar en zo is het totaal vernieuwde huis in de Hofstraat 24 klaar voor de sociale huurmarkt.

In het najaar van 2019 verwees schepen Rita Dewulf de mensen van Immo Schollier door naar Woondienst JOGI. Zij wilden een gebouw gelegen te Hofstraat 24 renoveren tot 4 appartementen en zochten een partner om de verhuring van deze appartementen op te nemen.  Eind december 2019 sloot Immo Schollier een princiepsakkoord met Woondienst JOGI. Nu, 2 jaar later zijn de 4 appartementen instapklaar en zullen ze in de loop van december voor 9 jaar via Woondienst JOGI verhuurd worden.

Anneleen CoupƩ, directeur JOGI: "Woondienst JOGI is een sociaal verhuurkantoor (SVK) dat woningen op de private huurmarkt inhuurt en deze onderverhuurt aan mensen die het moeilijk hebben om op de reguliere huisvestingsmarkt hun weg te vinden. Het SVK is actief in Jabbeke, Oudenburg, Gistel, Ichtegem en sinds 2017 ook in Torhout."

"Verhuren met een sociaal verhuurkantoor levert eigenaars heel wat voordelen op. Ze worden ontlast van alle administratieve rompslomp, zijn elke maand zeker van de huurbetaling en elke huurder wordt individueel opgevolgd en krijgt regelmatig een opvolgbezoek in het appartement. Daarnaast zijn er ook verschillende financiƫle voordelen aan een samenwerking verbonden zoals een BTW-voordeel bij nieuwbouw, kans op premies bij renovatie, vermindering onroerende voorheffing..."

Eigenaars/verhuurders die graag meer informatie wensen over de werking van Woondienst JOGI of aan hen willen verhuren, kunnen steeds contact opnemen via info@woondienstjogi.be of 059 34 22 73. Zie ook www.woondienstjogi.be voor meer info.