Hogeschool VIVES houdt digitale infoavonden

Patrick Demarest

12/11/2020
cultuur/onderwijs

Op dinsdag 17 november en donderdag 19 november 2020, telkens vanaf 19 uur, organiseert Hogeschool VIVES een digitale informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Wat is het verschil tussen een graduaat, een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? En vooral: wat kost het? … Inschrijven kan via www.vives.be.

VIVES is de grootste hogeschool van West-Vlaanderen en zelfs een van de grootste van heel het land. Maar dat wil niet zeggen dat deze infoavond louter bedoeld is voor (ouders van) toekomstige VIVES-studenten. Integendeel, op deze infoavond brengen onderwijsexperts van VIVES op een eerlijke en neutrale manier informatie over het hogeschoollandschap, ook voor wie elders gaat studeren dan VIVES.

De uiteenzettingen starten om 19 uur, om 20.30 uur gevolgd door een vragenuurtje. Op de infoavond voor ouders is er geen specifieke informatie over de verschillende opleidingen van VIVES; daarvoor ontvangen we je graag op onze infomomenten. Wel vertellen we je alles over studeren in het hoger onderwijs, en wat voor veranderingen dit voor ouders met zich brengt.

Deze avond is bedoeld voor ouders van studenten die volgend jaar aan een reguliere bachelor- of graduaatsopleiding in het hoger onderwijs willen starten. Op deze avond is geen info voorzien over afstandsonderwijs of verder studeren na het hoger onderwijs.