Horeca bijt op de tanden

Patrick Demarest

08/01/2021
horeca/toerisme

De horeca heeft het moeilijk en krijgt rake klappen. Puur Genieten houdt ermee op. Jammer want een steengoed restaurant maar er zijn nog altijd mensen die geld en tijd willen investeren in de horeca. Zo gaat Liesbeth Hauspie (ex Foelard) samen met Hanne De Man The Roots nieuw leven in blazen en nemen Davy Desender en Lindsay Slabbinck van de Goeste vanaf februari ook Noord 57 over. Twee zaken in coronatijd…


(Het zal nog even duren vooraleer Davy van De Goeste naar festiviteiten zal kunnen kijken vanuit zijn deurgat. Er is nog altijd de coronapandemie en de nutswerken passeren dit jaar doorheen de Zuidstraat...)


Is het niet moeilijk een zaak overnemen als je niet weet wanneer je kan opengaan?

Davy: “Dat zal niet voor april zijn. In februari gaat ons huurcontract in maar we willen er een eigen toets, het concept De Goeste, aan geven. Dat zal dus ook even wat werk vragen. De Goeste zelf blijft overigens ook bestaan hoor. Maar het zou kunnen dat we, gezien de nutswerken die in april zouden starten in de Zuidstraat, alleen zullen opengaan in de Aartrijkestraat. Neem dat de horeca begin april tostemming krijgt te openen en de werken beginnen op 10 april dan gaan we uiteraard De Goeste in de Zuidstraat niet opstarten.”

“Net om te anticiperen op die wegenwerken zijn we begin 2020 zelf naar de eigenaars van Noord 57 gestapt om te onderhandelen. De Zuidstraat en dus ook onze zaak zal op een bepaald ogenblik niet meer bereikbaar zijn maar dat zullen we wel zijn in de Aartrijkestraat en bovendien is daar een grote parking bij.”

Twee zaken sturen in deze tijden…

Davy: “Dat zal niet gemakkelijk zijn, zeker nu niet.  Niemand kan de toekomst voorspellen . In eerste instantie, als we maar op een locatie actief zijn,  zal er niet veel veranderen…we nemen hetzelfde team mee en er zal, op enkele nieuwe gerechten na, hetzelfde aanbod zijn. Eenmaal we op beide plaatsen actief zijn, gaan er andere klemtonen worden gelegd.”

Hoe loopt de take away…collega’s zeggen dat de tweede lockdown, op de feestdagen na, rustiger verloopt?

Davy: “Tijdens de eerste lockdown was dat een echte voltreffer maar toen was het beter weer, mochten er meer mensen samen komen en waren niet alle horecazaken op die trein van take away gesprongen. Iedereen is gevolgd omdat het een realiteit is dat daardoor facturen kunnen worden betaald. Mensen mogen echt niet denken dat de opbrengst van take away alles goed maakt hoor…We verliezen alles van drank en koffie…En die take away brengt ook kosten met zich mee van verpakkingen, vraagt extra werk…Maar we zijn tevreden dat Lindsay en ik dat alleen kunnen bolwerken anders was dat niet rendabel. En...via de take away krijgen we toch nog de kans om onze vaste klanten die we echt allemaal missen,  kort even terug te zien."