Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Patrick Demarest

31/05/2022
Actua

Wie zijn belastingaangifte wil laten invullen door een medewerker van FOD Financiën kan net als vorig jaar gebruik maken van telefonische hulp (op afspraak). Daarnaast wordt er in Torhout ook een lokale zitdag georganiseerd waar je (op afspraak) kan langskomen voor het invullen van je aangifte.

 

Je belastingaangifte invullen kan makkelijk online via MyMinfin.be (Tax-on-web). Wie toch hulp nodig heeft kan een afspraak maken met FOD Financiën voor telefonische hulp via 02 575 56 66. Hou je identiteitskaart bij de hand. Een medewerker zal je op de dag van je afspraak opbellen om samen met jouw je aangifte in te vullen. Meer info over telefonische invulsessies, vind je op de website van FOD Financiën.

Lokale zitdag op afspraak

De lokale zitdag wordt voorbehouden voor inwoners van Torhout en kan enkel op afspraak.

  • Waar en wanneer? De zitdag vindt plaats op vrijdag 3 juni in de Foyer van de Kunstacademie (Bruggestraat 12, 8820 Torhout).
  • Op afspraak
    • Een afspraak maken doe je online via torhout.be/belastingaangifte.
    • Lukt het je niet om online een afspraak te maken, bel dan 050 89 36 93. Telefonisch een afspraak maken kan vanaf maandag 30 mei, elke werkdag, van 13.30 tot 17 uur.
    • Om de afspraken vlot te laten verlopen, vragen we om op de dag van je afspraak 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn.
  • Niet vergeten!
    • Heb je een afspraak en kom je langs? Vergeet dan zeker je belastingbrief en je identiteitskaart Zonder identiteitskaart kunnen de experts van FOD financiën geen hulp bieden.
    • Per gemaakte afspraak kan er maar 1 aangifte ingevuld worden.

 

Een aangifte doen voor iemand anders?

Doe je een aangifte in naam van iemand anders? Dat kan enkel als je van die persoon een volmacht hebt. Breng ook samen met het ingevulde en ondertekende volmachtformulier een kopie mee van de identiteitskaart van de volmachtgever. Het volmachtformulier vind je op www.torhout.be/belastingaangifte.