Ieder kind een Sint op 31 oktober

Patrick Demarest

30/10/2020
Actua vereniging

Ieder kind een Sint! Met deze actie vragen KWB-Torhout-Content en Jong-CD&V niet alleen aandacht voor de stijgende armoede en ongelijkheid in ons land maar proberen beide organisaties actief een handje te helpen.

Content en Jong CD&V: "Met deze actie draaien we de rollen voor één keertje om: we vragen de kinderen om ditmaal een stuk speelgoed naar de Sint te brengen (speelgoed in goede staat, liefst geen ongewassen knuffels of speelgoed op batterijen).
Een blik op de armoedecijfers in ons land leert ons vlug dat niet elk kind de Sint op eenzelfde manier mag verwachten, ook al zijn ze nog zo braaf geweest. Het is eens iets anders: de Sint die krijgt en herverdeelt …."
"Met ‘Ieder kind een Sint’ leggen we de nadruk op het bewustmaken van de (groot)ouders en de kinderen. Zijn wij in staat om met onze (klein)kinderen ook te praten over armoede en uitsluiting? Waarmee kan jij andere kinderen gelukkig maken?"

"Vraag aan je (klein)kinderen om een goed stuk speelgoed af te staan en vertel hem waarom.
Breng op zaterdag 31 oktober 2020, tussen 9 en 12 uur, het speelgoed naar onze stand aan de Lindestraat 17 in Don Bosco in Torhout. Samen met CAW kunnen gezinnen die het financieel moeilijk hebben op een later tijdstip tijdens een speelgoedbeurs speelgoed uitkiezen. Als er kinderfietsen bij zijn gaan die naar de fietsbieb van Torhout."
Wens je dat het speelgoed wordt opgehaald, neem dan contact op met Pieter Billiet 0473 96 55 33 of mail naar: pieter_billiet@hotmail.com