"Ik denk dat het eindresultaat goed zal zijn"

Patrick Demarest

21/11/2020
winkel

Corona lockdown tot half december en dus moeten winkels dicht of werken op bestelling en afhaling. Hoe maakt Dumoulin Service, specialist in alle elektro en verlichting, in de Roeselaarseweg 54 deze periode door? We vroegen het aan Chantal en Brayn.

Brayn en Chantal (archieffoto) blijven optimistisch.


Chantal Dumoulin en Brayn Casier namen in 1992 de zaak over van Pierre Dumoulin en bouwden die gestaag verder uit tot zeg maar de grootste elektro- en verlichtingszaak in de regio.

Brayn: "De winkel is gesloten maar mensen mogen producten afhalen, wij mogen thuis leveren en we mogen herstellingen doen. Tijdens de eerste lockdown moesten we compleet dicht zijn en dan was het personeel ook allemaal technisch werkloos. Nu is iedereen actief want we werken door."

Is dit normaal gezien een drukke periode?

Brayn: "Een heel drukke periode maar nu is dit natuurlijk minder. In vergelijking met een normale maand november zou het best kunnen dat we 30 % minder omzet draaien. Maar je hoort ons niet klagen. Na de eerste lockdown was er een serieuze heropleving en we gaan wel zien wat er gebeurt in aanloop naar de feestdagen toe. Ik denk dat het eindresultaat goed zal zijn."

"Ik vermoed dat de eerste stap zal zijn dat we gaan mogen opendoen op afspraak...Zelf vind ik dat een beetje over het paard getild. Onze zaak is 3000 vierkante meter! Plaats genoeg om de veiligheid te garanderen van iedereen. Maar we houden ons uiteraard aan de voorschriften."

Heb je meer mensen die afhalen of moet je meer thuisleveren?

Brayn: "Dumoulin Service is gekend voor zijn service hé: wij leveren en installeren alles zelf thuis. Dat zit allemaal in de prijs begrepen en de klanten maken daar uiteraard volop gebruik van!"

Hoe kijk je naar volgend jaar?

Brayn: "Wij maken nul planning. Eerst moet het hele covid-19 gebeuren achter de rug zijn of toch zeker gestabiliseerd zijn. De zaak bestaat dit jaar 58 jaar, wat betekent dat Dumoulin Service in 2022, 60 jaar zal bestaan. En dat willen we wel vieren!"