"Ik wist van jongs af aan dat ik de zaak zou overnemen"

Patrick Demarest

05/04/2017
Bedrijf

IMG_3774 (Custom)

Patrick Vanparys is de trotse eigenaar van Autostore.be in Lichtervelde aan de Brugsebaan.
Hij verkoopt nieuwe en tweedehands auto's aan mooie prijzen. Het onderhoud gebeurt in de eigen werkplaats.

IMG_3747 (Custom)

"Ik heb dit bedrijf overgenomen van mijn ouders. Zij zijn ermee gestart in 1966 in Torhout in de Rijselstraat,  samen verkochten ze nieuwe auto's en tweedehandswagens. Eerst van het merk Toyota, een paar jaar later van Datsun, het latere Nissan. In 1976 zijn ze verhuisd naar Lichtervelde.
Ze waren vooral fan van Nissan, na verloop van tijd zijn ze overgeschakeld op nieuwe en bijna nieuwe  merken met eigen import uit gans Europa.

IMG_3769 (Custom)

"In 2005 namen mijn ouders afscheid van de zaak en kwam ik aan het roer te staan. Ik wist van jongs af aan al dat ik de zaak zou overnemen. Als je daarin geboren bent doe je daarin verder, zo simpel is het! Vroeger werkte ik ook al aan de auto's,  er waren dagen dat ik niet naar school ging omdat ik vond dat de auto's me meer konden bijbrengen. De garage was voor mij de ideale leerschool," lacht Patrick.

IMG_3776 (Custom)

"Het leukste aan de job vind ik het aankopen van tweedehandsauto. Het is een heerlijk gevoel als je een goedkoop lotje auto's vindt van prachtige kwaliteit.
Je moet je aankoopkanalen kennen en geloof me, die vind je niet op het internet.
Omdat ik kleinschalig werk, kan ik aan de beste prijzen verkopen. Mijn beperktheid is zo mijn sterkte!", legt Patrick uit.
"Mijn nieuwste pareltjes zijn acht nieuwe Nissan Qashqai. Zo blijf ik toch nog wat trouw aan het aanbod van mijn ouders. Ze wonen boven de zaak dus ze zullen het geweten hebben!"
IMG_3751 (Custom)

"Mijn lievelingsauto is een is een Nissan GTR, die is zo een 480 pk snel, en daarmee sneller dan de meeste Porsches en Ferrari's. Maar dat is uiteraard voor op circuit!"
Na een dag van hard labeur kan Patrick uitblazen in Le Faso, de bier en wijnzaak van zijn vrouw Adeline Tapsoba.

Portugal wijn

Voor meer informatie over autostore kun je surfen naar:
http://www.auto-store.be/