Imani De Caestecker is Iowena in Bevergem!

Patrick Demarest

12/11/2015
Actua Chiro Wijnendale cultuur/onderwijs

Wuk? Ja wei! Blonde Imani De Caestecker uit Torhout speelt de zwartharige Iowena in Bevergem, de reeks waarover heel West-Vlaanderen spreekt.

IMG_5555

Imani De Caestecker (15 en tweede van links)  is de dochter van Yannick (44) en Anja Anseeuw (42) en de zus van Yasmien (17,5 jaar) en volgt latijn-wiskunde in de Sint-Rembert Scholengroep.

Hoe kom je dan in…Bevergem terecht?

Imani: “Ik speel al toneel van mijn negende. Er was de musical ‘Honk’ en het toneelstuk ‘Wij’ bij Sint-Rembert, de musical Peter Pan bij KotéKoer in Brugge. Ik volg ook de woordkunst academie en dans in The Move. Toneelspelen is voor mij een fantastische hobby. Daarom deed ik ook mee aan de audities van Café Derby maar ze vonden me helaas niet geschikt. En toen werd ik gebeld voor Bevergem. Schitterend!”

image1

“Bevergem werd opgenomen in de zomer van 2014 in acht draaidagen. Ik speel Iowena, een mysterieus, marginaal type. Op de eerste draaidag had ik een pak meer stress dan tijdens de casting.”

image2

Zie je jezelf beroepsactrice worden?

Imani: “Ik doe het in elk geval heel graag maar een diploma halen is ook belangrijk. Lien Van de Kelder combineerde haar studies rechten met acteren. Dat lijkt me wel de ideale oplossing te zijn…Sowieso blijf ik met beide voeten op de grond. Het is en blijft een kleine wereld.”

Wat zeggen je vrienden?

Imani: “Ze zijn trots, vinden het best leuk.”

Wat vind jij vandaag van Torhout?

Imani: “Best leuk. Niet te groot, niet te klein. Alles is dichtbij, er is een goede school en mijn vriendinnen wonen hier. Meer moet dat echt niet zijn.”

IMG_5559

Anja, de ma van Imani, is ING Kantoorverantwoordelijke in Torhout en pa Yannick is projectcoördinator bij Modular Lighting Instruments. De naam van de hond is Louie.